Den norske langrennsboka

Trening.no’s treningsekspert Øyvind Sandbakk har gitt ut en ny bok om langrenn sammen med Espen Tønnesen. Den norske langrennsboka gir deg oppskriften til suksess. Både Brå og Ulvang er begeistret!

– Den norske langrennsboka gir deg oppskriften på suksess, lyder budskapet fra Aschehoug forlag. Både Oddvar Brå og Vegard Ulvang anbefaler boka som har 2 hovedforfattere med solid fartstid fra idretten.

«Denne boka bør leses av alle trenere og løpere med ambisjoner!»
Oddvar Brå

Langrenn er norsk nasjonalsport. Vi er verdens beste langrennsnasjon, i topp og i bredde. Ikke alle nordmenn krysser Grønland eller vinner olympisk gull, men veldig mange går på ski. Og de aller fleste ønsker å bli bedre!

Den norske langrennsboka gir deg oppskriften på suksess: Hvordan trene som de beste og hvordan utvikle den optimale teknikken i løypa. I jobben med å komme til topps får du god hjelp av noen av de norske skiløperne som faktisk ble verdensenere.

Fra Håkon Brusveen i 1960, via Gjermund Eggen og Harald Grønningen som la seiersgrunnlaget i hardt skogsarbeid, til moderne sportsikoner som Marit Bjørgen, Petter Northug jr. og Therese Johaug.

Våre nasjonale skihelter gir deg suksesshistoriene og treningstipsene, og forfatterne av boken har samlet og systematisert mange timers slit og svette – for at du skal nå målet ditt.

«Dette er en fantastisk samling av hundre års praktisk erfaring i kombinasjon me d kunnskapen fra moderne forskning, og beskriver hva som kreves for å prestere i skiløypa.»

Vegard Ulvang

Bokens hovedforfattere
Øyvind Sandbakk, (f. 1981) fra Ørsta, er tidligere langrennsløper og fagperson for de norske langrennslandslagene. Han har doktorgrad i bevegelsesvitenskap ved NTNU, og er ansatt som post doktor og fagkoordinator ved NTNU Senter for Toppidrettsforsking, og som faglig ansvarlig for Olympiatoppen Midt-Norge.

Espen Tønnessen, (f. 1970) fra Kristiansand, er tidligere friidrettsutøver og landslagstrener i friidrett. Han har doktorgrad i treningslære ved Norges idrettshøgskole. I dag arbeider han som Fagsjef for trening i Olympiatoppen, og er en del av lederteamet i organisasjonen.

Boka kan kjøpes ved å følge denne linken.