Bungee-training – nytt treningskonsept

Bungee-training er et nytt, enkelt og morsomt treningskonsept der hele kroppen blir utfordret! Det er lagt opp til at kroppen skal gå igjennom en komplett treningsøkt av både utholdenhet, hurtighet, spenst og styrke. Her kan du se en video av konseptet.

I Bungee-training konseptet jobber du hardt, sammen med en partner eller i gruppe, etter intervallprinsippet. Det vil si at partneren din må jobbe aktivt for å holde deg igjen ved bruk av den unike Bungee cardiostrikken.
I Bungee-training blir flere forskjellige treningsprinsipper innen idrett kombinert på en helt ny måte.  Denne morsomme treningsformen er spesielt meget godt egnet for idretter med hurtig bevegelse og høy intensitet.

Bungee-training kan tilpasses gruppetrening og personlig trening der en partner, instruktør, personlig trener eller trener motiverer deg til å strekke Bungee strikken litt lenger.

Bungee-training deles i dag opp i to deler: Bungee Fitness, som er spesielt tilpasset treningssenterbransjen, og Bungee Sport, som er tilpasset klubber og idrettslag.

Utviklere av treningskonseptet
Bak Bungee-training står Olav Rafoss og Kolbjørn Rydvang som har fått inspirasjon og hjelp i utvikling av Bungee-training konseptet fra en rekke fagpersoner i ulike miljø innen idrett, helse og fitness.

Flere ressurspersoner innen norsk og internasjonal idrett har vært involvert i konseptutviklingen. Morten Bråten fagansvarlig innen motorikk/ teknikk ved Olympiatoppen har bidratt med sin kompetanse innen basistrening og bruk av Bungee strikken. Dette sådde tanken om å lage et gruppetreningskonsept med bruk av Bungee. Grunntanken var å lage et nytt og hardt konsept bygget på intervallprinsippet, men som ikke var så plasskrevende. Tanken var også at det skulle være enkelt, og at man skulle både kunne bruke det inne som ute. Stig Kleven, tidligere toppbryter med toppresultater fra OL, EM og VM, ble en viktig resurs, med sin kreative og erfarne måte og tilnærme seg god og enkel funksjonell trening.

Ressurspersoner innen treningssenterbransjen har bidratt til å sette Bungee-training inn i en fitness setting og få konseptet skreddersydd gruppetrening og personlig trening. Anita Tonne fra Coremon har vært en viktig ressurs i så måte. Hennes erfaring innen konseptbygging har vært svært viktig for å optimalisere bruk av resurser samt gjøre produktet bra uten å gå i alle fellene man ofte gjør når man ikke har gjort noe tilsvarende tidligere.

For å teste ut ideene er man nødt til å ha gode samarbeidspartnere som kan sette teori ut i praksis. Idrettssenteret i Sogndal og kompetansepersoner som Dag Andre Mo og Vidar Andersen har delt sine erfaringer med bruka av Bungee strikken som har vært nyttig. Henriette Lund har tatt Bungee strikkene i bruk innen gruppetrening og således vært viktige i utviklingen av Bungee innen gruppetrening. Innspill og tilbakemelding fra mange ressurspersoner har vært uvurderlig både med hensyn til utforming av selve konseptet og selve Bungee-strikken sin, konsistens og form!

Høgskolen i Sogn og Fjordane (HiSF) og Norges Idrettshøgskole har vært gode samarbeidspartnere i utviklingsfasen av Bungee-training. Atle Sæterbakken ved HiSF har vært en faglig ressurs i arbeidet med basistrening og utviklingen av de mer faglige sidene ved Bungee konseptet når det kommer til den fysiologiske siden av treningen.

Video ser du her: