Bryllup og trening

Sommer er bryllupstid.  Denne studien viser at kommende bruder og brudgommer blir mer opptatt av vekt og trening i forbindelse med et forestående bryllup.

Studien undersøkte forekomst og tilstedeværelse av vektrelaterte bekymringer hos kommende bruder (347 stk.) og brudgommer (122 stk.).

Forsøkspersonene gjennomførte et kort spørreskjema om deres forberedelser til bryllupet når det gjaldt utseende.  Over 50 % av forsøkspersonene hadde planer om å gå ned i vekt før bryllupet, 40 % hadde intensjoner om å endre kostholdet sitt og hele 67 % svarte at de ville begynne å trene mer.

Mer enn 10 % av forsøkspersonene svarte at de ville gå ned i vekt før bryllupet.

Det å se godt ut på bryllupsdagen var viktig for både brudene og brudgommene, med bryllupsbildet som den viktigste årsak.

Disse resultatene viser at både menn og kvinner ønsker å trene mer, endre kostholdet og gå ned i vekt for å se bra ut på bryllupsdagen.

Kilde: Body Image. 2008 Dec;5(4):395-8. Epub 2008 Jul 21. An examination of pre-wedding body image concerns in brides and bridesmaids. Prichard I, Tiggemann M. School of Psychology, Flinders University, GPO Box 2100, Adelaide, South Australia, Australia. Ivanka.Prichard@flinders.edu.au