BasisBall er et nytt treningskonsept innenfor basistrening

BasisBall er et nytt gruppetreningskonsept med fokus på styrke, utholdenhet, balanse, stabilitet og mobilitet.Inspirasjonskilden til konseptet kommer fra idretten og verdiene er gjennomsyret av dette. Verdiene er: lek, utilgjort, energifrisk og effektiv. Det som gjør konseptet vårt annerledes er kombinasjonen av verdiene våre, samt høg fagkompetanse innen basistrening, og organisering/struktur av treningen. Vi setter basistrening i system og gjør treningen fri for koreografi, treningen er “tidsinnstilt”. Denne fremtoningen skiller seg fra den typiske Fitnessbransjen, sier Siri Linn Haugen som er en av to som står bak Basisball.

Det som også skiller seg ut med dette konseptet er at det kan tilpasses ulike bransjer og målgrupper. Alle finner sin plass og passer inn, forteller Haugen.Konseptet passer til både i gruppetrening, PT setting, skole / idrett og bedrift.Bakgrunnen til BasisBallTo gründere startet selskapet ”Back to Start” november 2011, Siri Linn Haugen og Silje Blindheim.

 Back to Start lanserte denne helgen (17.november 2012, Fitnessconvention på NIH) konseptet BasisBall, en ny merkevare innenfor “back to basic” prinsippet og funksjonell trening. Vi er opptatt av kvalitet og kompetanse, og kan vise til høy utdanning og lang fartstid i bransjen. Av relevant kompetanse kan det nevnes at Silje er basistrener for Olympiatoppen Vest-Norge og sensor/kursholder for NIH. Hun har også hovedfag i Basistrening fra NIH. Siri Linn er idrettspedagog og har erfaring med å drifte treningssenter.


Vi tenker annerledes og innovativt i forhold til design og merkevare i denne bransjen.  Vi tenker stort for selskapet, er uredde og tørr å satse. Vi har store ambisjoner for produktet og tjenesten vår. For å styrke merkevaren vår, lanserer vi også egen kleskolleksjon i desember; retro t-skjorter og shorts. Kolleksjonen står i stil med verdiene våre og “back to basic” prinsippet. BasisBall lanseres først i Norge, men tenker internasjonalt, sier Haugen.

BasisBall Teamet
Konseptet er gjennomtenkt og grundig satt sammen med hjelp av anerkjente personer i BasisBall teamet. Teamet er håndplukket ut i fra sin erfaring og kompetanse, og her har vi bl.a.  fysioterapeuter, idrettslærere, idrettspedagoger og personlige trenere og idrettutøvere. Dette er med på å kvalitetsikre BasisBall konseptet

Kort om innholdet i en timeDen internasjonale trenden innenfor trening er at klassene skal være rå, enkle, harde og effektive og kun vare fra 30–45 minutter. Dette er Basisball. Vi har som mål at alle skal finne sin plass i dette konseptet, derfor legger vi stor vekt på individualisering av øvelser og tilpasning til den enkelte, sier Haugen.Vi ønsker å formidle basistrening til alle, og det gjør vi gjennom BasisBall. Treningen vi driver med er ikke ny i seg selv, men innpakkingen og strukturen er ny. Vi skreddersyr basistrening til ulike segment og behov, og tilbyr konseptet som en helhet.BasisBall er trening med en medisinball med handtak.  Derfor navnet BasisBall.  Du får kjøpt ballene med ulik vekt, fra 3 til 10 kg. Dette kommer for salg i vår nettbutikk januar 2013. Vi tilbyr BasisBall Trainer grunnkurs og påbyggingskurs, med oppstart januar 2013.

BasisBall kommer i fire ulike konsept og har fokus på styrke, utholdenhet, balanse, stabilitet og mobilitet:
BasisBall 4×4
 : Generell basistrening med BasisBall. 4×4 er effektivt og har fokus på høy puls. Timen er inspirert av intervallprinsippet med samme navn. 4×4 intervall passer for deg som som vil trene hardt og effektivt. God trening kommer ikke gratis – her skal du pushe dine grenser.
BasisBall Raw – Basistime basert på funksjonell styrke med BasisBall. BasisBall Raw skal være med på å bygge opp RÅ fysikk og har fokus på å individualisering av øvelser og nivå. Timen er enkel, hard og utfordrende.

BasisBall CenterCore
 – Lanseres primo 2013. Denne timen har fokus på mobilitet, stabilitet og kontroll. Timen er bygd opp etter body & mind prinsipper
BasisBall duo: Er under utvikling. Denne timen har fokus på parøvelser og små grupper


Back to Start og Basisball er tatt under vingene av Innovasjon Norge og er tatt opp som inkubatorbedrift av Kunnskapsparken Sogn og Fjordane.

Video av konseptet