ÅLESUND FITNESSFESTIVAL, 9. – 11. september 2011, Ålesund

TREN Treningssenter  , Pulssenteret og Aktiv Trening vil helga 9. – 11. september ønske treningsvillige gutter og jenter velkommen til tidenes største happening for gruppetrening i Ålesund.

For første gang arrangeres det en flere dagers ”Fitnessfestival” på Nordvestlandet. Det vil bli en fullspekket helg med trening, seminar og happenings.

Dette er lagt opp til å bli selve kick-off’et for høstsesongen, og en pangstart med mye energi, show, fart og moro.

Inspirasjonen er bl.a hentet ifra Les Mill’s sin Super Saturday i Stockholm der nærmere 2000 trenings-villige  møtes for seminar, kurs og felles trening i begynnelsen av september.

Å gjennomføre gruppetreninger sammen med nærmere tusen andre entusiaster samtidig skaper en helt spesiell stemning. Det vil vi nå se om vi kan klare å få til her lokalt også.

Bransjesamarbeid
Ålesund Fitness Festival er som innledningsvis nevn et samarbeidsprosjekt mellom TREN, Aktiv Trening og Pulssenteret. Målet er å inspirere til trening og samtidig skape motivasjon for dem som allerede trener fast på senter.

Arrangementet er rettet mot så vel medlemmer fra de ulike treningssentrene i regionen, samt disse sentrenes instruktører. Festivalen er fordelt på tre dager, der fredag og søndag består av ulike workshops og seminar hos sentrene i Ålesund.

Lørdagen er den virkelig STORE dagen med massemønstring og hele 7 treningsklasser i gigantformat i Sparebanken Møre Arena. Dette blir selve MEGA-happeningen, og det vil bli lagt opp til et større lyd, lys og scenearrangement som ikke vil stå tilbake for en konsertscene!

Her tas det sikte på å dele den store hallen i to deler der den ene delen er forbeholdt treningsklasser, og den andre blir en messe for dem som er interessert i å stille ut og selge sine varer og tjenester for deltakerne. ÅFF er dermed ikke bare en arena for de treningsvillige.

Det sosiale er også viktig når det er festival, og lørdag kveld blir et felles ”Fitnessparty” på Restauranthuset Bocca. Med et anslag på kanskje opp imot 1000 deltakere skulle det meste ligge til rette for en festlig og energisk aften i Ålesund.

Kjente, internasjonale instruktører
Festivalen blir fullspekket med innhold fra morgen til kveld.
Fredag ettermiddag starter det med en PreFestival. Da er det første dag av kurs i Corebar med Corebar-teamet, samt to masterklasser med henholdsvis  Fred Hofman og Herman Melo

Videre blir det lørdag og søndag instruktørkurs for Zumba-instruktører, som lørdag vil gå parallelt med selve hoved-arrangementet, MEGA-happening, som blir fullspekket av ulike treningsklasser i Sparebanken Møre Arena. Dette avsluttes med en såkalt  Zumbathon-klasse som samler kursdeltakerne fra Zumba-kurset og alle deltakerne på MEGA-happeningen i Sparebanken Møre Arena.

Kanskje klarer vi verdensrekorden på over 1225 samtidige deltakere på en klasse? Det hadde i alle fall vært morsomt.

Veldedighet
Å benytte betegnelsen Zumbathon innebærer at det gis et bidrag til et veldedig formål. ÅFF’s bidrag vil gå til kreftavdelingen for barn ved Ålesund sykehus.
Søndag blir det også workshops innen ulike sjangere og det er hentet innen instruktører i verdensklasse for å bidra til maksimal uttelling for deltakerne.

Det er flere kjente navn på lista over dem som skal bidra under festivalen, der vi nevner kjente navn i treningsbransjen som Fredrik Sjøberg fra Nike Instructor Team Sweden. Vi har med Hermann Melo som er en stadig mer ettertraktet Zumba trainer i Europ og i Midt-østen. Herman er opprinnelig fra Colombia men nå bosatt i Frankrike. Fred Hoffman som er en anerkjent fitnesspersonlighet gjennom de siste 30 årene, vil ha klasser alle tre dagen. Søndag vil han dele av sin enorme kunnskap til lokale instruktører for å motivere og heve instruktørferdighetene hos våre egne instruktører. Disse og noen av våre lokale instruktører håper vi skal sette Ålesund i bevegelse med folk fra hele distriktet.

Vi ser for oss at dette skal bli en årlig begivenhet inn i fremtiden.

For ytterligere informasjon og bilder. Sjekk av følgende linker:
www.fitnessfestival.no  ;  http://www.coremon.no  ;  http://www.fredhoffman.com  ;  www.fredriksjoberg.com  ; www.zumba.com

Trenger dere mer informasjon eller ønsker å lage en bredere omtale/ reportasje?  Ta også gjerne direkte kontakt med Finn Arve Megard på tlf. 920 52 462