30 minutter bedre enn 60 minutter om du trener for å gå ned i vekt.

En ny studie mener at en korte treningsøkter kan gi like stort vekttap sammenlignet med de som trener dobbelt så lenge.

Forskerne bak studien har konkludert med at 30 minutter daglig trening var like effektivt som 60 minutter daglig trening dersom målet er å gå ned i vekt.

Dette viser en studie fra Universitet i København.  Studien er gjengitt i det anerkjente tidsskriftet American Journal og Physiology, dette melder avisen The Telegraph.

Studien viser at personer som løper, sykler eller ror i 30 minutter per dag gikk ned gjennomsnittlig 4 kg over en periode på tre måneder. Til sammenligning ble det innhentet data som viste at personer om utvidet treningsmengden til 60 minutter per dag, gikk ned 1 kg mindre i denne 3 måneders perioden.

De danske forskerne fulgte 60 danske menn som ville bli i bedre form i en periode på 3 måneder.  Halvparten trente 30 minutter per dag mens den andre halvparten trente 60 minutter per dag.  Alle forsøkspersonene gjennomførte trening med pulsmåler og kaloriteller.

Forskerne mener at 30 minutter utholdenhetstrening per dag er nok til å endre en usunn kroppssammensetning.  De syv øktene i ukene var rolige, utenom 3, hvor forsøkspersonene skulle ta seg ut.  De rolige øktene skulle være med en slik intensitet at utøverne produserte «lett svette».

Deltakerne som trente 30 minutter per dag forbrukte mer kalorier enn de skulle sammenlignet med treningsprogrammet de gjennomførte.

Personene som gjennomførte økter på 60 minutter fikk ikke noe forbedrede resultater sammenlignet med 30 minutters gruppen når det gjelder vekttap eller reduksjon av fettmasse.

Denne studien viser at menn som trente lengst gikk minst ned i vekt sammenlignet med energien de forbrukte ved løpingen, syklingen og roingen.  Forskerne sier de er usikre på hvorfor de som trente lengst gikk minst ned i vekt.

Et forslag til dette avviket kan være at mennene som trente lengst spiste mest i denne 3 måneders treningsperioden.

Kilde: http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9493863/30-minutes-exercise-better-than-an-hour-of-training-for-weight-loss.html