12 uker til toppform

Nå kan du følge vårt kostholds- og treningsopplegg i 12 uker. Vi skal motivere deg, gi deg konkrete kostholdsplaner og treningsprogram. Alt for at du skal komme i bedre form og få en sunnere livsstil.

Sunnere og sterkere skrevet av Kristine Weber.

Sunnere og sterkere skrevet av Kristine Weber.

Legg inn din e-post så får du et varsel når nye planer legges ut hver 14. dag. Blant alle som registrerer sin e-post trekker vi også ut flotte premier i de neste ukene. Blant annet boka «Sunnere og sterkere» av Kristine Weber.

Registrer din e-post via denne linken, eller i skjemaet nederst i denne artikkelen. Det er helt gratis å være med!

Kom i form på tolv uker
Du har kanskje kommet godt i gang med det nye året og føler at hverdagen er slik du ønsker? Eller er du en av de som prøver så godt du kan å planlegge hvordan du vil legge opp dagene med trening, kosthold og andre gjøremål, men som ikke får det til i praksis? Da kan denne artikkelserien være noe for deg.

Er det vanskelig?
Fra 1. februar og i tolv uker fremover vil du få ulike tips til treningsøkter med progresjon, forslag til måltider inkludert handleliste og andre relevante tips som du kan få til å passe inn i hverdagen. Kanskje disse ukene kan være med på å hjelpe deg et steg i riktig retning mot å oppnå bedre helse, mer overskudd, mindre stressmoment og til å komme nærmere målet ditt.
Det trenger ikke være vanskelig å gjennomføre et ønskelig antall minutter eller timer med aktivitet i løpet av en uke. Eller å lage god og næringsrik mat hver dag. Det kommer helt an på hva du legger i det. Mange er heller veldig flinke til å gjøre det vanskelig for seg selv. Du stiller for høye krav til hvordan ting skal være og er ikke fornøyd hvis du ikke klarer det og dermed gir du opp. Er du enig? Da syns jeg du skal lese videre.

Dine forberedelser
Konkrete tips og veiledning skal i disse ukene hjelpe deg å komme i bedre form og få en bedre balanse i hverdagen, alt etter hva du definerer det som. Før du starter opp i starten av februar så er det noen punkter jeg vil at du skal tenke over å være bevisst på:

  1. Ta utgangspunktet i deg selv og eventuelt familie. Hvordan ser din/deres hverdag ut? Hvor mye tid har du til ulike oppgaver? Hva skal til for at du blir mer tilfredsstilt? Hva er «kom i form på tolv uker» for deg?
  2. Du bør sette deg et hovedmål. Dette vil hjelpe på motivasjon og mestringsfølelsen. Det kan være alt fra mål om å oppnå ønsket bedre helse, delta i en konkurranse, endringer i hverdagen. Målet skal tenne noe inni deg som gir deg motivasjon og lyst til å fullføre. Det kan være litt hårete slik at du må jobbe litt for det, men det skal være realistisk og konkret.
  3. Sett deg små delmål på veien mot det store. Dette vil øke bevisstheten på de små tingene du gjør og kan hjelpe deg på veien. Gi deg selv ros og positiv feedback.
    La oss si at hovedmålet er å løpe 5 minutter raskere på 10 kilometer innen 1. juni. Da kan et delmål for eksempel være at du skal bedre tiden med et minutt innen 1. mars.
  4. Slutt å sammenligne deg selv med andre. Det du klarer er bra for deg. Derfor skal du definere din hverdag og ditt utgangspunkt.

Endringer tar tid og det er ikke sikkert alt er like lett. Men forbered deg slik at du er godt rustet. Planlegging og selvdisiplin er viktige faktorer for å lykkes. Vær også forberedt på at ting kan skli ut. Kanskje det dukker opp noe uforutsett slik at ikke alle planene gjennomføres den uken. Da må du vite hvordan du skal takle det.
Lykke til med forberedelsene!

Neste artikkel i denne serien kommer om to uker. Husk å melde deg på med din e-post, og få varsel når ny artikkel publiseres.

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker