10 000 deltakere på Spinningens dag

Mandag 7.april markerte Aktivitetsalliansen Verdens helsedag med arrangementet Spinningens dag. Dette var en dag der hvem som helst kunne teste spinning gratis på treningssentre over hele Norge.  Målet var å få enda flere i bevegelse, og resultatet var overveldende.

─Vi har hatt rekordhøy deltakelse på Spinningens dag. Engasjementet fra treningssentre og deltakere har vært over all forventning. Treningssentrene meldte om fulle spinningssaler og ventelister utenom det vanlige, sier Lars Erik Mørk, talsperson for Aktivitetsalliansen.

Over 150 treningssentre åpnet dørene for gratis spinning på Verdens helsedag, og rundt 10 000 nordmenn deltok på spinning-timer over hele landet. Det er ti ganger så mange deltakere som året før.

Spinner for full sal
Myrens Sportssenter i Oslo er et av treningssentrene som meldte seg på arrangementet. Der ble det avholdt en ekstra spinningstime som var åpen for alle, og timen ble fullbooket lang tid i forveien.

─Vi synes at det er flott at Aktivitetsalliansen har laget en slik dag. For oss var det ingen tvil om at vi ville delta på arrangementet. Spinning er en veldig inkluderende treningsform. Det stilles ingen krav til koordinasjon, rytme eller andre ferdigheter, og du kan selv styre din egen intensitet. Dermed passer dette for alle, uansett form, sier Silje Thorstensen, personlig trener ved Myrens Sportssenter.


Moro for alle

Aktivitetsalliansen ønsker å inspirere nordmenn til mer hverdagsaktivitet, og er opptatt av at alle voksne skal finne en aktivitet de liker å gjøre. Målet med Spinningens dag er å få flere som sykler til å teste spinning, flere som spinner til å sykle ute og flere som ikke er aktive til å prøve noe nytt.

– Sykling er moro både inne og ute. Dessuten viser våre undersøkelser at de som trener inne, også er mer aktive ute. Spinning gir et godt grunnlag for å sykle mer ute, sier Anne Thidemann, direktør i Virke Trening.

Spinningens dag er en del av Aktivitetsalliansens kampanje ”Heia Deg!”

Ingressbildet er brukt med tillatelse fra Aktivitetsalliansen.