Withings scale

Nå som badesesongen nærmer seg, er det mange som ønsker å gå litt ned i vekt. I den forbindelse har vi testet en badevekt som kan knyttes opp mot iPhonen din.

Det å kunne få en grafisk fremstilling av både vekt, BMI og fettprosent på en veldig elegant og enkel måte er tiltalende – så er det like enkelt og greit som det ser ut som?

Da pakken med vekta kom i posten var det spennende å se hvordan dette fungerte.

Vi koblet vekten til datamaskinen for en første oppkobling for å få vekten synkronisert. Dette fungerte greit, og etter å ha laget en bruker på nettsiden til Withings var vi ett skritt videre.

Egen iPhone applikasjon

Appen til “Withings” ble deretter lastet ned på iPhonen, og brukeren som nettopp var blitt opprettet måtte legges inn på appen. Nå var vi klare! Da var det rett og slett bare å sette vekten på badegulvet, og starte appen mens iPhonen lå pent ved siden av vasken og ventet.
Stille seg på vekten – og vente på resultatet! Så snart vekten, BMI og fettprosent er blitt regnet ut (kun få sekunder) blir appen oppdatert og du kan se at det kommer inn helt ferske tall på skjermen på iPhonen.

Alt blir lagret automatisk, og du kan bare ta med deg iPhonen og gå. Neste gang du skal veie deg gjør du det samme – og vekten blir lagt inn sammen med tidligere resultater – en flott graf kommer frem!
Så dette er jo en morsom måte å jobbe seg frem mot matchvekt på.
Vi benyttet stort sett iPhonen som verktøy (ikke nettsiden, da poenget var å teste dette med å kun benytte iPhone mot vekten), og ble veldig imponert over denne.

Det er selvsagt også mulig å bruke vekten mot androidtelefoner også.

Navigasjon og graf

Det var veldig lett å navigere seg frem og tilbake mellom vekt og BMI – fremover og bakover i tid. Dette kun ved hjelp av et “hjul” på appen. Hvis vi raskt ville gå over til grafen, så var det bare å snu iPhonen 90 grader – da dukket grafen opp istedenfor den lille tabellen.

Konklusjon
Dette er en veldig morsom og motiverende måte å følge vektnedgangen sin på – absolutt.  Prisen er kanskje litt drøy, siden du faktisk må betale nesten tre ganger så mye som en god digital vekt. Men duppedingser er jo veldig spennende, så dette må du jo vurdere selv.
Men absolutt et godt brukergrensesnitt når du først har kommet igang med å bruke det. Gøy!

Om du er interessert i å kjøpe produktet kan du gjøre dette her.

Brukervennlig
Motiverende
Morsom

Pris
Litt plundrete å sette igang