Wahoo løpspakke

Er du en av de som allerede bruker mobiltelefonen som et verktøy i treningen?

Vi har testet utvidelser som gjør mobiltelefonen (iPhone eller Android) til et komplett vertkøy i den daglige treningen ved å legge til pulsmåling i tillegg til eksisterende funksjoner som fart, distanse og kart.

Pakken

Datahandel.no sendte oss utvidelsessett for iPhone bestående av pulsbelte, adapter og armholder fra den amerikanske produsenten Wahoo Fitness.

Fra før har vi lang erfaring med bruk av vanlige pulsklokker og GPS baserte pulsklokker i tillegg til bruk av mobiltelefon eller MP3-spiller når vi løper, går på ski eller sykler.

Vi var derfor spente på om det faktisk var mulig å ta med seg en eneste enhet som kombinerer alt dette i én pakke.

Det korte svaret er definitivt ja.

Du bestemmer

Det er utrolig behagelig å kunne skreddersy sin egen løsning. Det finnes et utall av programmer som støtter treningslogging med pulsmålinger, og du kan selv velge hvilken musikkløsning du vil bruke.

Vi kjørte feks. Spotify på telefonen samtidig som vi kjørte Runkeeper og fikk på den måten et komplett treningsverktøy.

Adapteren lar telefonen kommunisere med pulsbeltet og man kan bruke eksisterende pulsbelte om dette er ANT+ kompatibelt.

Armholderen sitter godt ved både løping og skigåing, men vanskeliggjør å kunne se på puls-, tid- og fartsinformasjon underveis. Flere programvarer tilbyr støtte for audioannonsering av brukerdefinerte parametere som et kompromiss.

Det finnes også robuste sykkelholdere. Vi har ikke testet disse, men antar at det vil fungere godt.

Konklusjon:

Om du allerede har en smarttelefon med GPS-støtte, og du er på utkikk etter en pulsklokkeløsning bør du definitvt vurdere denne løsningen.

Det finnes flere produsenter av tilleggsutstyr som gjør dette mulig, men du kjøpe direkte fra Datahandel.no som leverandør av varene brukt i denne testen.


  Rimelig løsning om du har smartelefon fra før
  En enhet som gjør «alt»
  Stor valgfrihet i programvare
  Lett å sette opp og bruke

  Mer klønete enn kun klokke
  Vanskelig å se puls, tid etc. underveis ved løping