Test av Polar M450

Vi har testet den nye Polar-modellen – en sykkelcomputer med mange tilpasningsmuligheter.

 

Har du lidenskap for sykling og vil optimalisere treningen din? Da vil du ha nytte av Polar sin sykkelcomputer som ble presentert i juni 2015. Polar M450 er designet for dine behov, og har både GPS, barometrisk høydemåling og pulsfunksjoner.

 

Les også testen av Polar A300

 

Om Polar M450

 • Vekt: 48 gram.
 • Tykkelse: 14,0 mm
 • Oppladbart batteri. Sykkelcomputeren har lang batterilevetid – en batterilevetid på opptil 12 timer trening med puls og GPS-funksjon på.
 • Moderne og funksjonelt design. Utskiftbart fargedeksel. Finnes i fargene sort, hvit, rød og gul. 149kr for et deksel.
 • Computeren er vannavstøtende og aerodynamisk.
 • Den er utstyrt med barometer, GPS, 64Mb flashminne, 35 timers minnetid.
 • Et smart LED-lys foran på enheten gir økt synlighet og sikkerhet.
 • M450 er kompatibel med Polar Bluetooth Smart sykkelsensorer (puls, hastighet, tråkkfrekvens og Kéo Power) og H7 pulssensor.
 • Kondisjonstest: Forteller deg nøyaktig hvordan kondisjonen din forbedrer seg, ved å måle aerob kondisjon under hvile og estimerer maksimalt oksygenopptak.
 • Smart Calories: OwnCal er markedets mest nøyaktige kaloriteller. Med utgangspunkt i vekt, høyde, alder, kjønn, din individuelle maksimale hjertefrekvens og hvor hardt du trener får en indikasjon på hvor mange kalorier du har forbrent.
 • Oppdatert programvare (oppgraderes med nye funksjoner via firmwareoppdateringer).
 • Pris: 1999 kr.

 

 

M450_hr152_km_frontleft_JPGInnstillinger og bruk
Polar holder fast på sitt kjente brukergrensesnitt. Sykkelcomputeren er funksjonell i bruk. Knappene er store og enkle. Ingen problem å betjene klokken selv om du trener med hansker. Displayet er oversiktlig med store tall, noe som gjør at det er lett å følge med på bl.a. puls og distanse når man trener.

Moderne GPS-funksjon gjør at du kan følge med på både hvor fort og langt du sykler, og ruten du velger. En integrert barometer muliggjør presise høydemålinger. Pulsen er den mest pålitelige treningsindikatoren du har, og under treningsøktene kan du lett følge med på pulsen din for å trene mest mulig effektivt. Sykkelcomputeren tilpasser seg brukerens forutsetninger og gir personlige tilbakemeldinger. M450 kan gi personlig veiledning og optimalisere treningsopplegget ut ifra ønsket treningsmål, dette med utgangspunkt i gjennomført Polar Fitness-test (måler formen din ved hjelp av puls ved hvile samt hjertefrekvensvariabiliteten og bakgrunnsinformasjonen din) og ortostatisk test (estimerer den nåværende formen din) i kombinasjon med nåværende kondisjonsnivå og treningsbakgrunn.

Ved førstegangsbruk tar det bare et par minutter å stille inn og klargjøre sykkelcomputeren. Du legger inn vekt, høyde, fødselsdato, kjønn og treningsbakgrunn (og evt. makspuls og hvilepuls) og synkroniserer med Polar Flow.

Sykkelcomputeren er funksjonell og enkel å bruke. Når man trykker på start-knappen vil klokken søke etter pulsbeltet (Polar H7). M450 er utstyrt med ulike profiler for å hjelpe deg å følge fremgang i ulike disipliner (eks. innendørs sykling, terrengsykling, landeveissykling m.m.).

M450 har mange tilpasningsmuligheter. Du velger selv treningsinformasjon på displayet. Du kan velge om du vil se hjertefrekvens i slag per minutt eller som prosentandel av makspuls. Polar M450 er utstyrt med GPS-teknologi som garanterer høy nøyaktighet og lavt strømforbruk. I displayet vises hastighet, distanse og høydedata via det integrerte barometeret. Om du sykler deg bort, hjelper M450 deg hjem igjen med Tilbake til start-funksjonen. Smart Coaching-funksjoner sikrer at treningsøktene blir mer effektive. Du bør følge med på belastningen for å gjenkjenne de personlige grensene dine og justere hvor hardt og hvor lenge du trener i henhold til dette. Via Polar Flow kan du også få tilbakemelding om treningsbelastning, og hvor lang restituasjonstid som er nødvendig før neste økt.

Ved intervalltrening på sykkel velger du om du vil stille inn ut fra tid eller distanse. Lengden på intervalldragene kan variere. Her har du mulighet til å tilpasse treningsøkten etter dine ønsker og målsetninger. Computeren gir et signal når intervalldraget er fullført. I tillegg har du har nedtellingsfunksjon.

Etter hver sykkeltur får du en motiverende tilbakemelding med en beskrivelse av virkningen til treningsøkten. I tillegg får du en oversikt som kan estimere hvor mange kalorier du har forbrent, basert på vekt, høyde, alder, kjønn, individuell maksimal puls og hvor hardt du trener.

 

Les også: Test av Polar V800

 

Analyse av treningen

Polar Flow er en kostnadsfri nettjeneste og mobilapp som utfyller Polar M450 til det fulle. Når du avslutter treningsøkten får du i displayet en motiverende tilbakemelding i tekstform om prestasjonen din. Den inkluderer også Energy Pointer, som visuelt viser deg effekten av treningen din. Etter trening overfører du dine data til polar Flow-appen eller via kabel til din PC. Når mobil-appen er synket, blir PC-appen automatisk synket samtidig. Appen (for iOS og Android) gjør det mulig å synkronisere treningsøkten når det måtte passe, via Bluetooth Smart. Via nettjenesten kan man analysere hver økt, og summeringsinformasjon kan gis ukesvis/måned/år, som kan hjelpe deg til i oppfølging og planlegging av videre økter.

I treningsdagboken kan du følge din aktivitet og planlegge fremtidige treningsøkter. Når du synkroniserer treningsresultatene, får du detaljert statistikk og detaljert oversikt over treningsøkter. Du får opp oversiktlige grafiske framstillinger og konkrete tall på aktivitet, kaloriforbruk og distanse m.m. Polar Flow-tjenesten er også et nettsamfunn hvor du kan dele prestasjoner med venner. Synkronisering med Strava via Polar Flow-nettjenesten blir implementert i slutten av oktober i 2015.

 

Les også: Test av Polar M400

 

Konklusjon

Denne sykkelcomputeren anbefaler jeg for syklister som et nyttig treningsverktøy. M450 enkel i bruk, er utformet for dine behov og inneholder de fleste funksjoner en syklist trenger. Med utgangspunkt i brukeren sine resultater fra Polar Fitness test og ortostatisk test, i kombinasjon med opplysninger om kondisjonsnivå og treningsbakgrunn, kan M450 gi personlig veiledning for å få optimalisert treningen ut fra ønsket mål.

Polar M450 har moderne design, den er vanntett, batteritiden er suveren og den har LED-lys som fungerer overraskende godt. I tillegg har sykkelcomputeren gode tilpasningsmuligheter, smarte treningsfunksjoner, toppmoderne GPS-teknologi, barometrisk høydemåling og pulsfunksjoner. M450 oppgraderes med nye funksjoner etter hvert, via firmware-oppdateringer. Jeg vil også fremheve god nettjeneste, fine grafiske fremstillinger og brukervennlig og oversiktlig App.

Les mer om produktet på nett under hashtagen #RideTheWayYouWant

 

Artikkelforfatter Elisabeth Innselset er høgskolelektor i idrett ved Høgskolen i Volda.

MTB_Group-3_M450_HiRes_Expi