Vi har testet Polar A300

Vi har testet den nye modellen fra Polar som ble lansert i mai. Dette er en fargerik og sporty hverdagsklokke som inspirerer til en aktiv livsstil.

Polar A300 er en vanntett pulsklokke med aktivitetsmåler (uten GPS) som logger aktiviteten din døgnet rundt og registrerer søvnkvalitet.

Sjekk ut #madetomove.

 

Om Polar A300

 • Vekt: 48 gram. Tykkelse: 12,7 mm
 • Batteriet lades enkelt via USB plug og play. Klokken har lang batterilevetid, opptil fire uker før den må lades.
 • Stilrent og funksjonelt design. Armbånd i fargene sort, hvit, rosa, gul, grå og blå. Lekre farger som enkelt kan byttes ut alt etter dagens humør og stil.
 • Klokken er vanntett (30 m).
 • Måler alle treningsøkter og 24 timers daglig aktivitet. Polar A300 registrerer aktivitet, kalorier, steg og søvn. Aktivitetsmålingen gir deg også daglige aktivitetsmål og veiledning i hvordan du kan nå målet ditt. Polar Flow mobilapp gir deg oversikt over aktivitetsdetaljene i tillegg til søvntid og søvnkvalitet.
 • Kondisjonstest: Forteller deg nøyaktig hvordan kondisjonen din forbedrer seg, ved å måle aerob kondisjon under hvile og estimerer maksimalt oksygenopptak.
 • Smart Calories: OwnCal er markedets mest nøyaktige kaloriteller. Med utgangspunkt i vekt, høyde, alder, kjønn, din individuelle maksimale hjertefrekvens og hvor hardt du trener får en indikasjon på hvor mange kalorier du har forbrent.
 • Du har mulighet til å låse målsportssonen for en treningsøkt. Dette for å gjøre det enklere å trene med riktig intensitet.
 • Heart Touch er en praktisk funksjon. Den viser automatisk hvor mye klokken er, forrige rundetid eller aktiverer lyset, når du holder klokken opp mot pulsbeltet.
 • Oppdatert programvare (oppgraderes med nye funksjoner via firmwareoppdateringer).
 • Pris: 1649 kr (inkl. Polar H7 pulssensor).

 

Polar A300Innstillinger og bruk
Polar holder fast på sitt kjente brukergrensesnitt. Klokken er funksjonell i bruk. Displayet er oversiktlig med relativt store tal, noe som gjør at det er lett å følge med på bl.a. puls når man trener. Designet er lekkert og funksjonelt, og klokken er godt egnet som hverdagsklokke.
Ved førstegangsbruk tar det bare et par minutter å stille inn og klargjøre klokken. Du legger inn vekt, høyde, fødselsdato, kjønn og treningsbakgrunn (og evt. makspuls og hvilepuls) og synkroniserer med Polar Flow-appen.

 

Les også: Test av Polar M400 og Polar V800

 

Når man trykker på start-knappen vil klokken søke etter pulsbeltet (Polar H7). A300 er utstyrt med ulike sportsprofiler for å hjelpe deg å følge fremgang i forskjellige idretter. Du kan selv legge til eller fjerne sportsprofiler i Polar Flow webtjeneste. Du kan lage detaljerte treningsmål i Polar Flow web service og synkronisere til A300. Under treningsøkten kan du følge veiledningen på håndleddet. Når du er ute av innstilt HR sone, vil A300 vibrere og du vil høre at klokken avgir en alarm. Du kan velge om du vil se hjertefrekvens i slag per minutt eller som prosentandel av makspuls.

 

Sammen med A300 får du et godt analyseprogram til laptop og en motiverende app til smarttelefonen.

Sammen med A300 får du et godt analyseprogram til laptop og en motiverende app til smarttelefonen.

Analyse av treningen
Når du avslutter treningsøkten får du i displayet en motiverende tilbakemelding i tekstform om prestasjonen din. Den inkluderer også Energy Pointer, som visuelt viser deg effekten av treningen din. Etter trening overfører du dine data til polar Flow-appen eller via kabel til din PC. Når mobil-appen er synket, blir PC-appen automatisk synket samtidig. I treningsdagboken kan du følge din aktivitet og planlegge fremtidige treningsøkter. Velg en måned eller ukevisning, sammen med månedlig eller ukentlig sammendrag. Når du synkroniserer treningsresultatene, får du detaljert statistikk og detaljert oversikt over aktivitetsnivået ditt gjennom dagen, treningsøkter og tilbakemelding på nattesøvn (tid til avslappende søvn og urolig søvn). Du får opp oversiktlige grafiske framstillinger og konkrete tall på aktivitet, antall steg, kaloriforbruk og distanse m.m. Polar Flow-tjenesten er også et nettsamfunn hvor du kan dele prestasjoner med venner.
Hverdagsaktivitet viser seg å ha stor innvirkning på vår folkehelse. Personlig liker jeg veldig godt aktivitetsmåleren. Denne er med på å skape bevissthet rundt hvor viktig og avgjørende det er med hverdagsaktivitet. Spesielt kan jeg anbefale denne klokken til personer med stillesittende jobb. Så lenge du har klokken på armen vil Polar A300 registrere aktiviteten din. I loggen vil du kunne se hvor mye tid du har brukt i hvile, sittende og aktivitet med lav, middels og høy intensitet. Daglig kaloriforbruk og antall steg vil også bli registrert. Du kan til enhver tid se hvor aktiv du har vært sammenlignet med dagsmålet ditt (som du selv stiller inn), og du kan også få informasjon om hvor lenge du må gå eller løpe for å nå dagsmålet. A300 vibrerer om du er inaktiv 60 minutter sammenhengende for å fortelle deg at det er på tide med bevegelse. Klokken oppmuntrer til aktivitet dersom du har et stykke igjen til å oppnå daglig mål, og varsler deg når dagens aktivitetsmål er nådd.  Dersom du bruker klokken når du sover, registreres lengde og kvalitet på søvn.

Polar A300 rammer

Konklusjon
Denne klokken anbefaler jeg både som motivasjon til bevegelse og som et nyttig treningsverktøy. Polar A300 er en sporty, fargerik og funksjonell klokke. Fitness og aktivitetsmåleren er behagelig og ha på seg, har lekkert design, er vanntett, batteritiden er suveren og den er brukervennlig med lettfattelig meny. Dette er en smartklokke som oppgraderes med nye funksjoner etter hvert, via firmware-oppdateringer.
Polar A800 egner seg for mosjonisten som ønsker motivasjon til å jobbe målrettet mot gode treningsresultater og en aktiv livsstil. Aktivitetsmåleren skaper en fin bevisstgjøring knyttet til hverdagsaktivitet. God nettjeneste, fine grafiske fremstillinger og brukervennlig og oversiktlig App må fremheves. Trolig vil også aktivitetsloggen motivere til mer hverdagsaktivitet, og til at du blir en sprekere versjon av deg selv. Om noen skulle savne GPS og muligheter til flere visinger i displayet under treningsøktene kan jeg anbefale Polar M400 eller Polar V800.

 

Les også: Test av Polar M400 og Polar V800

Artikkelforfatter: Elisabeth Innselset.  Høgskulelektor i idrett ved Høgskulen i Volda.