Polar RS800CX

Trening.no har lånt denne multi treningscomputeren for testing.  Polar RX800CX er en avansert treningscomputer med god brukervennlighet og mange funksjoner.

Dette er et komplett treningssystem som kan skreddersys i henhold til treningsbehovene dine. Du får detaljert informasjon om treningen din. Oppfølging og analyse i Polar Protrainer 5. Du kan planlegge treningen din med Polar Protraining 5, og overføre planene dine til treningscomputeren.

Treningscomputeren guider deg gjennom øvelsene og lagrer treningsdataene. Etter treningen kan du overføre resultatene dine til Polar Protrainer og analsere resultatene ved hjelp av allsidige grafer som kan tilpasses i henhold til dine behov.

Polar RX800CX koster 3900 kroner.

Ekstrautstyr kan kjøpes: 

  • S3 løpesensor; måler løpeytelsen, fart, frekvens, skrittlengde og distanse. Pris: 999 kroner.
  • GPS; angir data om hastighet, distanse og beliggenhet, samt sporingsinformasjon. Du kan overføre dine sporingsdata til Polar Portrainer 5-programvaren for å vise dem i Google Earth eller konvertere dem til en GPX fil. GPS mottakeren kan brukes samtidig som løpe-og sykkelsensorene. Pris: 999 kroner.
  • Sykkelsensorer som måler fart og tråkkfrekvens. Pris: Sykkel hastighetssensor (speed) 449 kroner, sykkel tråkkfrekvenssensor (cadense) 449 kroner.

Både med og uten dette ekstrautstyret har du de beste forutsetningene for å analysere dine treningsrutiner. Et stort pluss at GPS-mottageren kan brukes samtidig som løpe- og sykkelsensorene.

Klokken er avansert, men relativt enkel i bruk. God og oversiktlig menystruktur.

Skal man ha optimalt utbytte (og det vil man jo) av alle funksjonene må man likevel bruke litt tid på å sette seg inn i alle funksjonene. Vedlagt finner du både hurtigveiledning og en brukerhåndbok (CD-ROM) som er mer fullstendig. W.I.N.D pulsmåler følger med. Med det er du garantert at det ikke blir forstyrrelser fra annet elektronisk utstyr. Beltet er enkelt å justere og behagelig å ha på. Pulsmåleren/beltet må fuktes for å få korrekte målinger.

Treningscomputeren har programvarer som hjelper deg med å unngå over- eller undertrening ved å veilede deg til å trene med riktig intensitet. Den måler detaljert informasjon om ytelsen. Polar Fitness-test måler aerob kondisjon i hviletilstand og varsler deg om evt. fremgang.

Klokken leveres med programvaren Polar ProTrainer 5 som sørger for gjennomgang, planlegging og opprettholdelse av en treningsdagbok. Denne fungerer som en motivasjons ”boost” ettersom du få analysert dine treningsresultater; antall økter, formutvikling, løpeøkonomi, kaloriforbruk m.m. USB adapter med infrarød port følger med i pakken. Det var lett å overføre resultatene til pc. Minuset er at den ikke støtter overføring til Mac.

Konklusjon

Treningscomputeren er slank, kompakt og godt utbygget.  Den er lastet med funksjoner og muligheter. Computeren er avansert, men enkel i bruk. Klokken passer godt for utøvere som driver med flere sportsaktiviteter (sykkel, padling, løping. ski m.m.).

Dersom du er nybegynner er funksjonene enkle, slik at du raskt kan komme i gang. Klokken er også avansert nok for utøvere som ønsker å prestere bedre og ha et godt analyseverktøy. Man får også kjøpt godt med tilleggsutstyr. Både klokken og sensorene er vanntette. Noen vil kanskje synes at displayet er lite. Et annet minus er at den ikke er tilgjengelig for Mac. Vi slår fast at dette er et komplett treningssystem. 

Dette er den ultimate klokken for deg som liker multisport.