iPod shuffle

Ok – vi innrømmer det med en gang. Vi har en forkjærlighet for Apples gjennomførte design. Det var likevel noe helt annet som gjorde oss interessert i Apples nyeste utgave av iPod Shuffle. Kriteriene for oss som løper/sykler/går på ski med musikk, er at det skal være minst mulig plunder før og under treningen. Den nye iPod Shuffle ser på papiret ut til å tilby nettopp dette: Plunderfri musikk når du trener!

Førsteinntrykket

Etter utpakking og den obligatoriske kastingen av bruksanvisningen ble spilleren plugget til maskinen med den nærmest geniale USB-minijack-tilkoblingen. Siden iTunes var installert fra før var vi etter noen få valg oppe å kjøre og klar til å laste over musikk. Det første vi legger merke til er at spilleren er veldig lett, og akkurat passe stor nok til at man klarer å navigere.  Kontakten til ørepluggene sitter ekstra godt. Dette er en praktisk ekstraforsikring når du klipser spilleren fast i jakka eller buksa.

Spilleren har få knapper og funksjoner; Av/på, volum +/-, play/pause, forrige/neste samt en egen knapp for voiceover som forteller deg hvilken sang du hører på.

Den rimeligste versjonen koster pr. skrivende stund kr 399,- inkl. frakt og inngravering av navn. For en spiller med 15 timers spilletid og plass til 400 sanger (2 GB) så kan vel ikke det kalles annet enn rimelig.

I realiteten

Det er først når man tar i bruk iPod shuffle at man virkelig blir begeistret. For det første er den ekstremt plasseringsvennlig. Den solide klipsen og den lave vekten gjør at du kan plassere den nær sagt hvor du måtte ønske. Vi testet flere innfestningssteder, men bukselinningen fungerte perfekt for oss. Da er spilleren beskyttet, du har full tilgang til all navigasjon uten å måtte se på spilleren, og man kan rute øreproppledningen på innsiden av genseren.

De medfølgende øreproppene ble imdlertid raskt byttet ut da disse hverken har spesielt god passform eller sitter særlig godt. Bedre blir det ikke av at lydkvaliteten på disse heller ikke er på topp.

Her kunne Apple med fordel droppet øreproppene.

Konklusjon

Dette er ikke den feteste Mp3-spilleren du finner. Faktisk kan den egentlig gjøre ganske lite. Til gjengjeld gjør den det den skal veldig bra. Vi har ikke funnet noen annen Mp3-spiller som tilbyr så mange muligheter for innfestning, og hvor man samtidig har så god kontroll over essensielle funksjoner som volum, forrige/neste og play/pause. Det eneste som virkelig drar ned, er kvaliteten på øreproppene som følger med. Dette er av typen «one size fits none» og lydbildet er heller ikke spesielt bra. Ser man imidlertid på iPod Shuffle som en Mp3-spiller med «nødørepropper», så er prisen likevel så lav for et produkt med så høy kvalitet at det er ikke annet å gjøre enn å løpe, kjøpe for deretter å løpe litt til!

  Perfekt størrelse
  Sitter veldig godt og er veldig plasseringsvennlig
  Robust
  Pris!

  Litt plunder hvis du ikke vil bruke iTunes
  Ørepropper med dårlig passform og dårlig lyd