Aldri har det vært lettere å ta badstue

Med de infrarøde saunateppene fra Radiant Health kan du få helseeffektene fra en sauna hvor som helst. En ny studie peker på at det er store gevinster å hente.

Vi har lenge visst at badstuer og infrarøde saunaer er godt for både kropp og sjel, og flere studier peker på ulike helseeffekter av å varme opp kroppen skikkelig. Men, en privat sauna er ikke like utbredt i Norge som det er hos naboene våre i Finnland, så de færreste får gjort dette regelmessig.

Nyheten fra Radiant Health® gjør det svært mye lettere å oppnå effektene fra en sauna. Med deres infrarøde tepper kan du ta badstue når som helst, og hvor som helst. Men først, la oss titte på en ny studie:

Godt for hjertet og kombinere badstue og trening

Forskning.no referer til en ny randomisert, kontrollert studie fra Finnland, som så på helseeffekten av badstu-bading. Her var det gode nyheter å finne for oss som liker å unne oss litt varme.

Studien hadde rundt 50 deltakere som alle levde et sedat og stillesittende liv med mindre enn 30 minutter fysisk aktivitet i uka. Alle hadde også en risikofaktor for hjerte- og karsykdom.

Disse deltakerne ble delt inn i tre grupper:

En gruppe skulle trene aerobic og styrke tre ganger i uka.

Den andre gruppa skulle gjøre det samme, men de skulle i tillegg oppholde seg i en badstue etter treningene, i 15 minutter.

Den siste gruppa var en kontrollgruppe som skulle fortsette akkurat slik som før, med sin normale, stillesittende hverdag.

At gruppene som trente kom i bedre form, er ikke noe under. Forskerne så blant annet at deltakerne fikk bedre oksygenopptak.

Men, deltakerne i gruppa som gikk i badstue i tillegg, fikk også redusert blodtrykk og kolesterol, og hadde størst økning i opptaket av oksygen i blodet.

De deltakerne som bare trente, hadde ingen signifikant endring i hverken kolesterol eller blodtrykk.

Mange fordeler

De infrarøde saunateppene fra Radiant Health® er spesielt utviklet til deg som ønsker å oppnå en svært dyp oppvarming av kroppen kombinert med avslapning.

Ifølge Radiant Health® kan varmen lindre ømme muskler og ledd, rense ut kroppen gjennom svetting, øke forbrenningen, forbedre hudkvaliteten, gi mer energi og dypere søvn.

Du kan også ta med deg teppet hvor som helst, da det medfølger en egen bærebag.

Skiskytter Vetle Sjåstad Christensen har vokst opp med badstue, og lurte på hvordan det kom til å gå uten da han flyttet til Oslo. I julegave fra bestemoren fikk han en infrarød sauna, som ble redningen.

– Radiant Health® sørger for glimrende restitusjon. Så slapp jeg å gå den lange veien via plan- og bygningsetaten for å få godkjent fasadeendring og sauna på balkongen, ler han.

Han ble overrasket over hvor effektivt og varmt saunateltet var.

­– Den er helt på lik linje med å ha hele kroppen inni en glovarm tradisjonell finsk badstue. Det er fascinerende. Jeg trodde ikke jeg kom til å bli svett i panna med hodet utenfor, men det er ingen forskjell. Man svetter ganske heftig.

Praktisk og helsefremmende

Med de nye saunateppene Maxi og Breeze får du alle helsefordelene som ved infrarød sauna i en enkel og bærbar løsning av høyeste kvalitet.

Saunateppet er laget av et nydelig materiale i kunstskinn, som effektivt holder på varmen og i tillegg er behagelig å ligge i. Glidelåsen på siden gjør det enkelt å åpne og lukke teppet.

Saunateppe Maxi er 190 x 190 cm stort når det er helt utfoldet og varmes opp i løpet av få minutter. Saunateppet Breeze passer godt til mindre personer – det har alle de samme egenskapene som Maxi, men måler 180 x 180 cm.

Inne i teppet er det tynne infrarøde varmekabler. Du pakker deg inn ved hjelp av glidelåsen på siden av teppet. Det anbefales å bruke saunateppet i ca. 30–50 minutter tre ganger i uken, men du må gjerne bruke det oftere og lenger.

Ønsker du å bruke teppet som ren smertelindring og avspenning, kan det brukes på lavere varme. Hvis du vil svette og forbrenne, er høyere temperatur best.

Det er individuelle forskjeller, så start alltid forsiktig. Du kan bruke bomullsklær, håndklær eller dynetrekk inne i saunateppet. Etter bruk kan det vaskes over med en fuktig klut med mild såpe om ønskelig.