Varierte mageøvelser

Vår og sommer nærmer seg.  Det gjør at mange intensiverer magetreningen sin.  Her presenteres et utvalg av mageøvelser for deg som vil ha variasjon. 

En veltrent mage er ofte symbolet for en veltrent kropp.  Sammen med et fornuftig kosthold, sterke magemuskler og litt gener er dette innen rekkevidde for de fleste.

Maten som får frem magerutene.

Her presenterer vi et utvalg av øvelser for deg som er lei av eksisterende øvelser og trenger variasjon.  Ikke glem å trene korsryggen også.  For ensidig belastning på magen kan gi deg ryggplager.

 Øvelser (forklaring står under video):

1.Diagonal handstående planke

Stå på tærne og strake armer. Vær påpasslig med å holde ryggen rett. Hold balansen mens du løfter og strekker motsatt arm og ben.

2.Båten

Sitt på en matte med bøy i hofter og knær. Løft føttene fra matten og len overkroppen bakover. Armene holdes strake og rett frem. Hold posisjonen.

3. Båten med rotasjon med hantel

Sitt på en matte med lett bøy i hofter og knær og hold en hantel med begge hender foran kroppen. Len overkroppen litt bakover og løft føttene opp fra matten. Roter overkroppen rolig til annenhver side

4. Benløft i ribbevegg

Heng i ribbeveggen med samlede ben. Løft benene og videre bekkenet slik at tærne til sist berører ribbeveggen på nivå med grepet. Senk tilbake og gjenta.

5. Ballslam

Start som i en dyp knebøy med en slamball mellom føttene. Start bevegelsen ved å strekke deg opp og løfte ballen opp over hodet. Strekk deg opp så lang du er og eksplosivt kast ballen i bakken ved å bøye armer og hofter. Bruk magen og hoftene til å sette fart på ballen i kastet.

6. Albuestående på ball

Start gjerne øvelsen med at du står på knærne. Plasser underarmene på ballen og løft bekkenet, slik at du står på tær og albuer. Stram godt opp i mage- og korsryggregionen og hold kroppen strak og stabil. Unngå å svaie i korsryggen eller senke hoften.

7. Brostående benløft på en ball

Stå på strake armer, med ca 90 graders bøy i hoften og med begge føttene på ballen. Stram godt opp i mage- og korsryggregionen og løft vekselvis benene opp mot taket. Fokuser på å holde kroppen stabil under utførelsen. En utfordrende øvelse.

8. Benopptrekk med push – ups

Stå på tær og strake armer. Før det ene kneet opp mot samme sides albue og beveg rolig tilbake, gjenta med motsatt sides ben. Bøy deretter i albuene og senk brystet ned mot gulvet. Skyv deg opp til utgangsposisjon.

9. Crunch i trekkapparat

Koble et tau til øvre trinse på trekkapparatet. Sett deg på knærne med ryggen til trekkapparatet og ha en lett bøy i hoftene. Hold tak i tauet og plasser hendene ved skuldrene. Bøy overkroppen fremover ved å trekke sammen magemusklene.

10. Bryteren

Start med en kule på utsiden høyre hofte. Løft kulen langs kroppen opp til høyre skulder. Fra denne posisjonen » kast» kulen diagonalt foran kroppen ned mot venstre lår. Når kulen er ved venstre lår heis kulen til venstre skulder og gjør et «kast» mot høyre lår. Kulen skal bevege seg i et uendelighets tegn (liggende åttetall) foran kroppen. Pass på å stå i hele foten og hold blikket på et punkt 3m foran deg i gulvet.