Tren uansett når og hvor!

Med disse 3 øvelsene finnes det ingen unnskyldninger for å ikke trene. Øvelsene kan du gjøre hvor som helst og når som helst. Har man ikke tid eller mulighet til å trene på treningssenteret kan man lett gjøre disse øvelsene hjemme, på jobb eller mens du for eksempel venter på bussen. Du vil få trent godt på rumpe og lår, samt armer og mage.

1.Bulgarsk Utfall med Twist (3 set på maks repetisjonsantall)

Trener Rumpe og lår.

Bilde1-Utfall-i-snøen-ferdig

 

Start med bakre fot på stolen/benken/kanten. Fremre fot skal lenger frem. Trykket og fokus skal være på fremre fot. Len overkroppen litt fremover med rett rygg og senk deg ned mens du roterer lett i hofter slik at motsatt albue nærmer seg motsatt kne. På denne måten vil du kjenne at rumpe og bakside lår blir strukket og aktivert. Deretter presser du deg opp og tilbake til utgangspunktet.

Husk at knær skal være bak tær.

2. Dynamisk Båt (3 set av max repetisjonsantall)

Trener mage.

Bilde3-Dynamisk-båt-

Start sittende og litt bakoverlent på gulvet eller på en benk/stol, mens du støtter deg med armene.

Len deg ytterligere bakover og strekk beina litt ut til du kjenner at magen strekkes og aktiveres. Deretter jobber du deg tilbake til utgangspunktet. Jobb alltid innenfor en bevegelsesbane som gjør at du trener mest på magen, slik at du unngår at ryggen tar over belastningen. Strekk deg lengre ut etter hvert som du blir sterkere

 

3. Dips (3 set av maks repetisjonsantall)

Trener godt på bakside overarm

Bilde2-Dips-i-snøen-ferdig

Plasser hendene på en benk/stol. Start med helt strake armer og lave skuldre. Deretter senker du deg ned til du har ca 90 graders vinkel i albueleddet mens du bøyer av i hoftene. Hold deg tett inntil benken/stolen/kanten for å unngå for mye belastning på skuldrene. Når det tøyer godt i bryst, presser du deg opp igjen til utgangsposisjon. Ønsker du å gjøre øvelsen lettere, kan du starte med 90 graders bøy i kneleddet og heller gå lengre ut med beina etter hvert som du blir sterkere.

 Artikkelen er levert i samarbeid med mykjemeir.no.