Suksess som personlig trener med Active Education

Active Education utdanner flere titalls personlige trenere hvert år. Felles for dem alle er at de har et ønske om å hjelpe andre med trening, kosthold og livsstilsendring.

De fleste av oss vet at man må arbeide hardt for å oppnå suksess – her får du et innblikk i noen av suksesshistoriene til tidligere studenter hos Active Education.

3 suksesshistorier

Først ut er Andrine Eileen Støver, som tok sin PT-utdanning hos Active Education. Les hennes opplevelse av å være Active Education-student og hva hun har gjort for å skape sin karriere som personlig trener.

-Jeg har PT-utdanning fra Active Education, som jeg tok på herlige Bali. Jeg var og er fortsatt veldig fornøyd med studiet, logistikken rundt å bo i Bali i over tre måneder og oppfølgingen vi fikk både i og utenfor studiet var helt fantastisk. Jeg vil gjerne belyse at noen av foreleserne var utrolig flinke, og hadde en god formidlingsevne som gjorde at jeg lærte bedre, og som i ettertid har jeg gjort at jeg er jobber bedre som PT den dag i dag, sier Andrine.


Startet som personlig trener i Oslo

-Jeg jobbet på Bryn PT-studio i Oslo, et privat treningssenter hvor kunder kommer etter avtale med trener. Jeg kunne ikke bedt om en bedre arbeidsplass. Før dette jobbet jeg på et treningsstudio i Oslo, hvor jeg bygget opp mye av den kundebasen jeg har videreført den dag i dag.

Gå for drømmen din!

Her presenterer vi Fredrik Gyllensten, som tok sin PT-utdanning gjennom Active Education. Fredrik er i dag en godt kjent Coach.

-Jeg tok PT-utdannelsen min hos Active Education, og var meget fornøyd med studiet. Jeg tok studiet på Bali, og selv om slike studier i utlandet har et litt dårlig rykte på seg mange steder, så opplevde jeg at studiet var av svært god kvalitet, og studentene som tok studiet seriøst lærte mye. Jeg opplevde også at det å studere i utlandet var en flott ting, da man i mye større grad ble kjent med nye mennesker fra forskjellige deler av landet, forteller Fredrik.

Startet tidlig å jobbe som personlig trener

-Jeg har arbeidet fulltid som personlig trener siden jeg fullførte studiet hos Active Education. Ved hjemkomst etter studiet fikk jeg jobb på Elixia Sjølyst allerede første uken, hvor jeg jobbet i ett års tid og lærte mye.

Det begynner å bli noen år siden Fredrik utdannet seg gjennom Active Education og i dag har han opparbeidet seg en meget god kundeliste og jobber fortsatt som personlig trener.

Hvordan lykkes som PT?

– Min strategi kan vel oppsummeres med ett ord; arbeidsvilje. Når jeg begynte som PT i 2011 hadde jeg lite vanlig arbeidserfaring fra før av, men det hindret meg ikke fra å gå «all-in» og jobbe nesten døgnet rundt fra dag én. Jeg tror det er svært viktig å ha en stor arbeidsvilje og godt pågangsmot om man skal lykkes som trener, spesielt i begynnelsen av karrieren.

Videre i karrieren har det vært perioder hvor jeg jobber mer, og perioder hvor jeg jobber mindre. Som helhet har jeg likevel helt klart jobbet mer enn en vanlig fulltidsstilling. Om du ønsker å lykkes i denne bransjen både økonomisk og faglig, så må du stå på slik at du både kan skaffe deg kundene du trenger, levere kvalitet til kundene du har, og samtidig holde deg oppdatert og lære stadig mer om faget.

Mitt beste tips er nok å bruke stress til noe positivt. Om du ikke har nok kunder og er stresset, bruk dette stresset til å lage en slagplan, og bruk arbeidsviljen din til å gjennomføre denne planen.

Espen B. Andersson har også studerte hos Active Education, og har siden den gang levert tusenvis av PT-timer. Les om hans suksesshistorie her. 

Hvor jobber du nå:

Bryn PT-studio AS, som jeg også eier og drifter.

-Jeg valgte Active Education da de fremstod som et naturlig og seriøst valg blant aktørene jeg kjente til. For meg var det avgjørende å velge en utdanning som tok det faglige seriøst, og som hadde et uttrykk som fremstod genuint, forteller Espen.

-For meg var Active Education sin utdanning og reisen jeg her begynte som PT den erfaringen i livet jeg alltid vil se tilbake på som definerende. Å utdanne seg til PT ved Active Education var ikke bare interessant og nyttig, men likefullt et opplegg som for meg handlet om både utdanningen, så vel som med-studentene og det inkluderende miljøet studiet inviterte til.

Strategi for å lykkes

-Nøkkelen for meg har alltid vært å ta fullt ansvar for mitt arbeide, og å være ydmyk i min tilnærming. Selv om man jobber på et godt trafikkert senter, er det viktig å være dedikert i sin tilstedeværelse og virkelig jobbe hardt for å vise frem seg og sitt unike produkt til de rundt seg. Det å livnære seg som PT er tøft, men samtidig en drøm mange ønsker å etterleve, og virkelig verdt all den innsats det krever for å lykkes.

Tips til de som ønsker å starte som PT?

-Vit hvem «du» er, og tør å definere din egen vei. I praksis vil dette si at du vil ønske å være ydmyk, men samtidig trygg på hva du leverer av arbeid, og tørre å fokusere på det du kjenner hjertet ditt pumper ekstra for. Når du jobber med noe du liker, vil du utstråle dette av natur, noe som er attraktivt for både eksisterende kunder, så vel som nye, avslutter Espen.

Hvorfor velge Active Education

Årsstudium PT

Active Education sin mest komplette PT-utdanning

  • Mulighet for å ta studiet 100% nettbasert
  • 60 studiepoeng (Høgskolen i Innlandet)*
  • Nettbasert teori som du ser når det passer deg
  • Certified Fitness Instructor (EQF L3)
  • Certified Personal Trainer (EQF L4)
  • Certified Nutrition Coach (AE L4)
  • Certified Advanced Personal Trainer (AE L5)
  • Certified Weight Management Specialist (EQF L5)

Årsstudium i personlig trening dekker det nasjonale kompetansekravet, og er et naturlig valg for deg som ønsker å lykkes som personlig trener i Norge.

Årsstudium PT kan du velge å ta som 100% nettstudie, eller delta på praktiske undervisningssamlinger ved skolen i Oslo.