Styrkeprogram for hele kroppen – uten utstyr

Enkle og effektive styrkeøvelser for hele kroppen som du kan trene uten tilgang til utstyr. 

Her presenteres styrkeøvelser for hele kroppen  Alle øvelsene kan gjennomføres uten tilgang til utstyr.  Det eneste du trenger tilgang til noe å henge deg i når du skal gjennomføre kroppshevinger.  Trener du ute kan du f.eks. løfte deg opp i ei grein, eller om du er nær en lekeplass,  finne en stang som gjøre samme nytten.

Øvelsene passer for nybegynneren eller for deg som har trent en stund og vil holde vedlike formen i perioder uten tilgang til treningsapparater.

Øvelsene

1. Spider push-ups

Stå på tær og strake armer med skulderbreddes avstand mellom hendene. Bøy i albuene og senk brystet ned mot gulvet samtidig som du fører det ene kneet mot albuen. Skyv deg tilbake til utgangsstilling og gjenta øvelsen med motsatt ben. Muskler som blir trent: brystmusklene, skuldre og armstrekkere (triceps).

2. Kroppshevinger med undertak og smalt grep

Heng med bøyde ben og et samlet grep. Trekk deg opp til øret er i nivå med grepet. Markér sluttstillingen og senk rolig tilbake. Muskler som blir trent: store ryggmuskel og armbøyere (biceps).

3. Firefotstående skulderpress

Brostående med strake ben og armer. Senk overkroppen til hodet har kontakt med gulvet. Press tilbake. Muskler som blir trent: skuldrene og armstrekkere (triceps).

4. Push – ups smalt grep

Stå på tær og hender med en strak fiksert kropp. Ha et skulderbredt grep. Sørg for at albuene føres tett på kroppen når du senker kroppen ned mot gulvet. Press tilbake. Muskler som blir trent: armstrekkere (triceps) og skuldre.

5. Ettbens knebøy

Stå på ett ben med knær og tær pekende rett frem.Strekk ut det andre benet og forsøk å hold det strakt foran deg under hele øvelsen. Armene holdes samlet foran kroppen. Gjør en knebøy på ett ben. Vær påpasselig med å holde knær over tær under hele øvelsen. Muskler som blir trent: rumpe og lårmuskler.

6. Utfall fram

Stå med samlede ben og sett armene i siden. Løft det ene benet, og fall framover. Når benet treffer gulvet bremser du bevegelsen til kroppen er i dyp posisjon. Spark ifra og returner til startstillingen. Muskler som blir trent: rumpe og lår.

7. Planken

Stå på tær og albuer og la bekkenet hvile mot gulvet. Løft bekkenet opp fra gulvet ved å stramme opp i rygg og mage. Stabilisér kroppen i denne stillingen og hold 3-5 sek. Hvil tilsvarende og gjenta. Muskler som blir trent: magen

8. Planken rulle til side

Støtt deg på albuer og tær. Løft bekkenet slik at kroppen er strak (som en planke). Stram rygg- og magemuskulaturen og stabilisér kroppen i denne stillingen. Legg så vekten over på den ene albuen og dreie hele kroppen som én enhet. Rull tilbake og videre over på den andre albuen. Hver stilling bør holdes i minimum 5 sek.Muskler som blir trent: magen

9. Mageliggende rygghev

Ligg på magen med armene under hodet. Knip setet sammen og stram ryggmuskulaturen og løft overkroppen opp fra gulvet. Hold stillingen i 3-5 sek. og senk overkroppen tilbake. Hvil tilsvarende før du gjentar øvelsen. Muskler som blir trent: korsrygg.