Parøvelser for magemusklene

Finn motivasjon til magetrening og tren sammen med en partner!  Her presenteres enkle øvelser du kan gjøre med kjæresten eller en venn.

Øvelsene som presenteres her kreves lite utstyr.  Alt du trenger er en medisinball, et strikk og eventuelt en matte.

Forklaring står under video.

1. Sit-ups med avlevering av ball

Sit up m/avlevering av ball til partner – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Sitt på gulvet med bøyde ben og føttene mot hverandre. Den ene holder en medisinball. Begge senker samtidig overkroppen ned mot gulvet, og kommer tilbake i sittende stilling ved bruk av magemuskulaturen. Deretter overleveres ballen fra den ene til den andre og bevegelsen gjentas.

 2. Sittende balanse på en ball med ytre motstand

Sittende balanse på en ball m/ytre motstand – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Sitt på ballen og spenn dypt i magen. La en annen person forsøke å få deg ut av balanse ved å f.eks feste en strikk rundt overkroppen og trekke i forskjellige retninger.

3. Rotasjonkast til partner med ball

Rotasjon kast til partner – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Start med skulderbredde avstand mellom føttene og ballen ved siden av kroppen. Stå med lett bøyde knær og ryggen rett. Kast ballen ved hjelp av en rotasjon til partneren, som står ved siden av. Partneren tar imot ballen og kaster tilbake. Tilpass kraften i forhold til partneren.

4. Sittende rotasjonskast til partner med ball

Sittende rotasjonskast til partner – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Start sittende med føttene opp fra bakken og ballen ved siden av kroppen.  Kast ballen ved hjelp av en rotasjon til partneren, som sitter ved siden av. Partneren tar imot ballen og kaster tilbake. Tilpass kraften i forhold til partneren.

5. Slå på handflater med partner

Slå på håndflater m/partner – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Stå i plankeposisjon på hender og føtter med hodene mot hverandre. Begge løfter så høyre hånd fra underlaget og slår på partnerens håndflate. Gjenta med motsatt hånd. Magemuskulaturen er aktivert og kroppen holdes strak under hele øvelsen.

6. Sittende stabilitet med partner

Sittende stabilitet m/partner – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Sitt mot hverandre på to matter med armene i kryss foran brystet. Løft bena opp fra gulvet og forsøk å dytte den andre personen ut av balanse ved bruk av bena.