Øvelser for brystmusklene

Med disse øvelsene får du sterkere og strammere brystmuskler.

Er målet å få strammere og sterkere brystmuskler?  Da bør treningsprogrammet ditt inneholde noen av disse øvelsene.

Les også: Basisøvelser i styrketrening

1. Benkpress

Benkpress 2 – ExorLive

Ligg med føttene i gulvet og hold stangen på strake armer over brystet. Ha litt bredere grep enn skulderbredden. Senk stangen langsomt, til den berører brystet, og press opp igjen med noe større hastighet.

2. Skrå benkpress

Skrå benkpress 1 – ExorLive

Ligg på ryggen med føttene på fotbrettet og hold stangen på strake armer over brystet. Senk stangen rolig mot brystet og press tilbake til startstillingen med noe større hastighet. Unngå å svaie i korsryggen.

3. Flat hantelpress

Flat hantelpress – ExorLive

Ligg på ryggen med føttene på benken og hantlene på nivå med skuldrene. La hantlene tippe litt ned mot skuldrene. Press hantlene i en svak bue opp til nesten strake armer. Senk rolig ned og gjenta.

4. Skrå hantelpress

Skrå brystpress – ExorLive

Ligg på ryggen med føttene i gulvet og hold hantlene på strake armer over brystet. Senk hantlene i en svak bue mot utsiden av skuldrene og press tilbake til startstillingen med noe større hastighet. Unngå å svaie for mye i korsryggen.

5. Flyes

Flies – ExorLive

Ligg på ryggen og hold hantlene på strake armer over brystet. Armene føres ut til siden, med en liten bøy i albuene, og bevegelsen stoppes når du kjenner ett godt strekk i brystet. Før tilbake.

6. Dips

Dips 2 – ExorLive

La kroppsvekten henge på strake armer. Sørg for å ha senkede skuldre. Bøy i knærne og senk overkroppen rolig ned til overarmene er omtrent horisontale. Press opp igjen.

7. Liggende pullover

Liggende pullover 2 – ExorLive

Ligg på tvers av benken og hold hantlen over brystet. Ha en liten bøy i albuene. Senk armene rolig bakover til overarmene er på høyde med ørene. Herifra presses tilbake i samme rolige tempo.

Les også: Rangering av det 6 beste bicepsøvelsene