Mest lest i 2021

Her er oversikten over de 10 mest leste artiklene på trening.no i 2021. Enten du er nybegynner eller godt trent – her kan du kan finne ett tips eller to, som du kan ta med deg inn i din treningshverdag.

Nummer 1:

7 øvelser for en sterkere rygg

Ryggtrening er viktig for rygghelsen, og dermed for livskvaliteten. Her får du syv øvelser som utfordrer mange av ryggens muskler og deres funksjoner.

Nummer 2:

Uttøyingsøvelser for hele kroppen

Denne artikkelen viser uttøyingsøvelser for hele kroppen. Skal du tøye en muskel bør muskelen være varm.

Nummer 3:

Enkel styrketrening på stuegulvet

Hjemmetrening er praktisk og tidseffektivt. Her får du to enkle treningsøkter du kan gjennomføre hjemme – helt uten treningsutstyr!

Nummer 4:

De fleste trener rumpe feil

Rumpetrening er i vinden som aldri før, og «alle» ønsker et fast, stramt og godt trent bakparti. Det publiseres mange nye artikler om rumpetrening, og det finnes all verden av øvelser å velge mellom. Problemet er at de fleste trener rumpen helt feil.

Nummer 5:

Slik styrker du korsryggen

Smerter i korsryggen er en tilstand som de fleste av oss vil oppleve i løpet av livet.  Her presenteres enkle øvelser som du kan gjennomføre for å forebygge og redusere smertene. 

Nummer 6:

Fem gode øvelser for bryst

Vil du få et større og sterkere bryst? Her får du fem gode øvelser for å trene opp brystmuskulaturen.

Nummer 7:

5 gode øvelser for triceps

Her presenteres 5 effektive øvelser med manualer for baksiden av overarmen (triceps). Øvelsene kan gjøres hjemme om du har en benk og et manualsett.  Er du på et treningssenter har du tilgang til manualer med ulik belastning og muligheten til å tilpasse vektbelastningen til hver enkelt øvelse.

Nummer 8:

Slik forebygger du kneplager

Kneplager er svært vanlig blant både unge, voksne og eldre i Norge. Til tross for økende kunnskap om behandling av selve plagene er det begrenset informasjon om hva som kan forebygge plager. Her er noen råd.

Nummer 9:

Få superkondis med 4×4

4×4 er en effektiv treningsform som ble gjort populær av norske hjerteforskere på NTNU. Mange har et anstrengt forhold til 4×4, da høyintensiv intervalltrening ofte er forbundet med blodsmak i munnen og enorme mengder med melkesyre.

Nummer 10:

Slik blir du kvitt magefettet

7 faktorer som påvirker kampen mot magefettet.

Lykke til med treningen i det nye året.