Mer muskler uten tunge vekter

Styrketrening med en lavere intensitet men med flere repetisjoner kan være like effektivt for å øke muskelmassen som det å løfte med tunge vekter.

Denne studien har sett på ulike styrketreningsprogram.  Funnene viser at lav intensitets styrketreningsprogram kan ha like god effekt som høy intensitetsprogram på muskelvekst.

Å ha muskelmasse er viktig i et helseperspektiv fordi skjelettmusklene er en stor bidragsyter til energiforbruket i hvile og dermed sentralt i å opprettholde stabil kroppsvekt.
Studien er publisert i Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism.

Forskerne fra McMaser University gjennomførte en rekke eksperiment hvor ulike variabler innen styrketrening ble manipulert (treningsintensitet, treningsvolum og tiden muskelen ble utsatt for belastning i hver repetisjon).

Funnene viste at det ikke bare var høy-intensiv muskelkontraksjon som følge av løfting av tunge vekter som gav muskelvekst.  Hos godt trente unge menn, viste denne studien at trening med lettere vekter men med flere repetisjoner utført til utmattelse, var like effektiv i å stimulere til muskelvekst som trening med tunge vekter og færre repetisjoner.

Lik oss på Facebook: trykk her.

Kilde
Appl Physiol Nutr Metab. 2012 Jun;37(3):551-4. doi: 10.1139/h2012-022. Epub 2012 Apr 26.Bigger weights may not beget bigger muscles: evidence from acute muscle protein synthetic responses after resistance exercise. Burd NA, Mitchell CJ, Churchward-Venne TA, Phillips SM. Source Department of Kinesiology, McMaster University, Hamilton, ON L8S 4K1, Canada. nick.burd@masstrichtuniversity.nl