Få fart på magetreningen med disse øvelsene

Gått lei av de tradisjonelle mageøvelsene dine? Prøv disse!

Her presenteres ulike mageøvelser som kan utføres på treningssenter. Øvelsene passer best til deg med litt styrketreningserfaring.

1. Crunch i trekkapparat

Crunch i trekkapparat – ExorLive

Koble et tau til øvre trinse på trekkapparatet. Sett deg på knærne med ryggen til trekkapparatet og ha en lett bøy i hoftene. Hold tak i tauet og plasser hendene ved skuldrene. Bøy overkroppen fremover ved å trekke sammen magemusklene.

2. Kryssdrag med rotasjon og knebøy

Kryssdrag med rotasjon og knebøy 1 – ExorLive

Stå med siden til et trekkapparat. Gå ned i knebøyposisjon og ta tak i et håndtak i nedre trinse med begge hender. Skyv deg opp i stående samtidig som du fører strake armer diagonalt på skrå oppover og roter overkroppen. Blikket følger armene. Senk armene rolig til utgangsposisjon samtidig som du går ned i knebøy.

3. Stående stidebøy

Stående sidebøy 2 – ExorLive

Stå med håndtaket i den ene hånden. Senk overkroppen til denne siden og trekk til motsatt side. Gjenta øvelsen til motsatt side.

4. Stående rotasjon med armsving

Stående rotasjon m/ armsving – ExorLive

Hold håndtaket i navlehøyde og stå med overkroppen rotert mot apparatet. Drei overkroppen og sving armene mot den andre siden.

5. Liggende benløft med ball

Liggende benløft m/ball 2 – ExorLive

Ligg på ryggen med strake ben og klem ballen mellom føttene. Løft benene ca. 10 cm. opp fra gulvet og hold denne posisjonen i 5-10 sek. Hvil tilsvarende.

6. Kort kast rotasjon med vektskive

Kort kast rotasjon m/vektskive – ExorLive

Stabiliser mage og rygg. Jobb med relativt strake armer og før dem fra side til side. Før annenhver fot diagonalt bak kroppen for å motvirke overrotasjon og opprettholde stabilitet i kroppen, hoften skal ikke rotere. Øvelsen utføres eksplosivt. Hold pusten når armene er i ytterposisjon, og trekk pusten kjapt når armene passerer midtpunktet.

7. Rull med vektstang

Rulle med vektstang – ExorLive

Stå i knestående på en matte med grep rundt stangen i cirka skulderbreddes avstand. Aktiver magemuskler og beveg overkroppen fremover så langt du klarer. Returner til utgangsstilling. Vær oppmerksom på at du klarer å stabilisere korsryggen under hele øvelsen.

8. Sit-ups med stang

Sit-up med stang – ExorLive

Ligg på ryggen på gulvet med bøyde knær og fotsålen i gulvet. Ta tak i stangen i skulderbredde med strake armer over hodet. Spenn magemusklaturen ved å presse korsryggen ned i gulvet samtidig som du trekker bena inn mot brystet. Samtidig fører du armene frem slik at stangen tilslutt befinner seg ved føttene. Returner til utgangsstilling og gjenta. De første gangene man gjør øvelsen kan det være vanskelig å nå med stangen helt frem til føttene, før den da frem så langt du rekker.