Enkle øvelser for korsrygg

Her får du presentert noen enkle øvelser for korsryggen som ikke krever noen form for utstyr.

 Det mange som fokuserer på å få strammere mage. Resultatet av dette kan være for ensidig trening av magen. For mye trening av magen fører til ubalanse mellom ryggmusklene (korsryggen) og magemusklene, noe som kan gi ryggproblemer. Derfor er det viktig å trene korsryggen like mye som magemusklene.

Følgende øvelser anbefaler vi dersom du ikke har tilgang til noe spesielt utstyr:

Knestående diagonal: stå på alle fire, strekk så ut venstre arm og høye fot. Før arm og ben tilbake til startposisjon for deretter å strekke ut høyre arm og venstre fot. Gjenta. (bilde 1).

Mageliggende diagonal: ligg på magen med strake armer og ben. Løft så venstre arm og høyre fot opp fra gulvet, for deretter å senke dem igjen. Gjenta med motsatt arm og fot (bilde 2).

Mageliggende ben- og armhev: ligg på magen. Løft armer og ben samtidig så du kjenner at det strammer seg i ryggens nedre del. Hev ikke armer og ben så høyt at du får vondt i ryggen (bilde 3)

Pyramide: startposisjon er liggende på ryggen med hælene 30 –40 cm fra rumpa. Strekk så ut overkroppen slik at den er helt strak. I utstrukket posisjon kan du ”knipe sammen” rumpa. Senk så rumpa ned igjen i gulvet (bilde 4).

Mageliggende overkropp hev: ligg på magen med armen ”festet” på hodet. Løft så brystet opp fra gulvet. Senk så rolig ned igjen (bilde 5).

Mageliggende benhev: ligg på magen. Løft en fot opp fra gulvet slik at kne ikke berører gulvet, for deretter å senke det igjen. Gjenta med den andre foten (bilde 6).

Knestående diagonal (bilde 1)

Mageliggende diagonal (bilde 2)

Mageliggende ben- og armhev (bilde 3)

Pyramide (bilde 4)

Mageliggende heving av overkropp (bilde 5)

Mageliggende benhev (bilde 6)