Crossfitøvelser med ringer

Her presenteres 8 utfordrende styrkeøvelser med ringer.

Styrkeøvelser i ringer gir både økt styrke og stabilitet.  Exorlive har  utviklet 46 nye øvelser med ringer i samarbeid med Einar Svinland. Øvelsene kan også gjøres i slynge.

Her presenterer vi  8 av disse (forklaring står under video) :

1. Overkroppsøvelse: Muscle-ups med strikk

Muscle-ups, med strikk – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Trekk deg hele veien opp til ringene med brystkassen. Før ringene tett langs kroppen og gjennomfør vendingen slik at du kan fullføre øvelsen med å presse deg opp. Før rolig tilbake til utgangsposisjon. Sitt på strikken, slik at den hjelper til gjennom hele bevegelsen.

2. Rygg og biceps: Pull-ups med kipp

Ring-pullup, med kip – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Start hengende med et overhånds grep på ringene. Bøy i hoftene før du raskt strekker bena ut og skaper et moment som gjør at du lettere kan trekk deg kontrollert opp, slik at skuldrene kommer hele veien opp til ringene. Senk deg kontrollert ned til startposisjon.

3. Brysmusklene: Ring-flyes

Ring flies – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Start i push-ups posisjon med føttene på en benk eller krakk.Kroppen skal holdes stabil som en planke gjennom hele øvelsen. Senk kroppen krontrollert mot bakken ved å føre armene ut til siden så langt du kan. Husk å stramme magen og holde kroppen rett. Når du har kommet til ytterposisjon presser du armene sammen, til du er tilbake i startposisjon. Viktig med en aktiv mage og ryggmuskulatur, samt rette albuer.

4. Ryggmusklene: Ring row med ben på benk

Ring row, føttene på benk – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Start med føttene på en benk, og hendene i ringene. Ryggen er ned mot bakken, og kroppen holdes rett som en planke. Start bevegelsen ved å trekke deg opp til ringene. Kroppen skal trekkes helt opp, slik at hendene kommer i kontakt med brystkassen.
Fra topp posisjonen senkes kroppen kontrollert tilbake til startposisjonen. Husk å holde kroppen strak gjennom hele øvelsen.

5. Kjernemuskulatur: Jackknife i ringer

Jackknife i ringer – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Start med føttene på en benk eller på gulvet og hendene i ringene, slik at kroppen er foldet sammen. Start bevegelsen ved å strekke armene frem foran kroppen og senk kroppen mot bakken. Det er viktig at mage og rygg er helt stabilt, slik at korsrygg og bekken ikke henger ned og skaper en bue. Kroppen skal være rett som en planke. Når du er i ytterposisjon drar du armene inn mot bena igjen, til du er tilbake i startposisjon. Dersom ringene er helt nede ved føttene vil det være tyngst, men ved å heve ringene opp til knærne eller magen vil det være lettere å gjennomføre øvelsen.

6. Kjernemuskulatur: Backlever i ringer

Backlever, 1 leg – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Start hengende opp ned i ringene. Stram mage og rygg. Trekk ene kneet til brystkasse og hold den statiske posisjonen. Senk bena kontrollert mot bakken med en rett kropp. Ansiktet er ned mot bakken. Viktig å holde armene rette gjennom hele øvelsen.

7. Kjernemuskulatur: Toes through rings

Toes through rings – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Fra hengende posisjon, løft føttene hele veien opp og gjennom ringene. Kontroller bevegelsen tilbake til startposisjonen.

8. Bryst- og triceps: Push-ups i ringer

Push-ups i ringer, føttene på gulvet – ExorLive – Øvelser og treningsprogram.

Start i push-ups posisjon med føttene på gulvet.Kroppen skal holdes stabil som en planke gjennom hele øvelsen. Senk kroppen kontrollert  ned mot bakken og stopp når brystkassen kommer ned til hendene. Fra denne posisjonen presser du deg kontrollert tilbake til startposisjonen.