5 gode øvelser for triceps

Her presenteres 5 effektive øvelser med manualer for baksiden av overarmen (triceps).

 

Øvelsene kan gjøres hjemme om du har en benk og et manualsett.  Er du på et treningssenter har du tilgang til manualer med ulik belastning og muligheten til å tilpasse vektbelastningen til hver enkelt øvelse.

 

Øvelse 1: Kne- og håndstøttende triceps-press

Kne- og håndstøttende triceps press – ExorLive

Stå med god støtte på arm og ben og hold den aktive armen langs siden av overkroppen. Armen er bøyd i albuen og hantlen henger rett ned. Herfra strekkes maksimalt i albuen, før du senker tilbake og gjentar.

Øvelse 2: Liggende tricepspress

Liggende triceps press 2 – ExorLive

Hold hantlene på strake armer over brystet. Bøy i albuene, senk forsiktig hantlene til de er i ørenivå og press tilbake til startstillingen.

Øvelse 3: Sittende enarms tricepspress

Sittende enarms triceps press 1 – ExorLive

Sitt skrått til siden med støtte på den ene armen. Hold den aktive armen strak over hodet, senk hantelen til nakkegropen og press tilbake til startstillingen.

Øvelse 4: Liggende enarms tricepspress

Liggende enarms triceps press – ExorLive

Hold en hantel på strak arm over brystet. Bøy i albuen og senk hantlen forsiktig mot brystet. Albuen holdes i ro under bevegelsen. Press opp igjen og gjenta. Bytt arm.

Øvelse 5: Stående tricepspress

Stående triceps press 4 – ExorLive

Stå med en hantel hevet over hodet. Bøy i albuene slik at hantelen senkes ned bak hodet. Press derfra tilbake til startstillingen.