10 myter om kvinner og styrketrening

Kan kvinner bli like sterke som menn og får kvinner store muskler av å løfte vekter? Dette kan du lese mer om her.

1. Kvinner kan ikke bli sterke.
Kvinner har potensiale til å utvikle muskulær styrke. Men spesielt kvinners potensiale til å utvikle muskulær styrke i overkropp er ofte ubenyttet. Forskning har vist at gjennomsnitts kvinnen øker styrken raskere enn gjennomsnitts mannen.

2. Styrketrening gjør kvinner mindre feminin.
Det finnes det mange potensielle fordeler med styrketrening (funksjonelle, fysiske, mentale og helsemessige) som er like passende og tilgjengelige for kvinner som for menn. Stramme og velformede muskler gjør ikke kvinner mindre feminine. Faktisk er det i dag mote å ha en veltrent kropp!

3. Kvinner som løfter vekter får store muskler
Kvinner har ikke de samme genetiske forutsetninger for å utvikle store muskler fordi de ikke har nok av hormonet testosteron.

4. Styrketrening gjør at kvinner får stive muskler
Muskelstivhet er et begrep som antyder mangel av fleksibilitet, eller redusert bevegelighet. I de fleste tilfeller vil styrketrening øke kvinners bevegelighet.

5. Kvinners muskler blir til fett når hun slutter å trene.
Muskler kan ikke blir til fett. Muskler har rett og slett ikke den fysiologiske kapasiteten til å forandre seg fra en type vev til et annet. Muskler har egenskapen ; ”use it or lose it!” Så blir ikke en muskel brukt, forsvinner den.

6. En kvinne kan ta protein tilskudd for å forbedre kroppens utseende.
Å spise for mye protein er ikke hensiktsmessig til å bygge muskelmasse. Et overskudd av protein blir omgjort til fett og lagret i kroppen. Ernæringsfysiologer anbefaler ca 1 g protein per kg kroppsvekt som tilstrekkelig dosering per døgn ved normal trening.

7. Hard styrketrening kan hjelpe kvinner å redusere kroppsfett.
Forskning viser at hard styrketrening kan gi fine harde muskler, men styrketreningen i seg selv har ingen fettforbrennings effekt.

8. Styrketrening øker kvinners behov for vitaminer
Vitaminbehovet til en fysisk aktiv kvinne er vanligvis ikke større en hos en inaktiv. Å spise variert sunn mat vil være nok til å dekke vitaminbehovet.

9. Styrketrening er for unge kvinner
Det er aldri for sent å forbedre livskvaliteten ved å øke den muskulære styrken. Styrketrening gir flere fordeler for kvinner, uansett alder og treningstilstand, blant annet ved å redusere forekomst av belastningsskader i rygg og nakke.

10. Styrketrening er dyrt
Muskler reagerer på motstanden som blir gitt dem, og ikke på hva styrkeapparatet koster. En muskel kan ikke skille mellom en manual som veier 2 kg og en dyr maskin som gir samme motstand. Så ønsker du ikke å gå på et dyrt treningssenter kan du kjøpe deg noen manualer som kan brukes hjemme.
ut