Yoga for løpere

Du har kanskje hørt det, yoga er et fantastisk verktøy for å bekjempe stress. Men det er også en vei for løpere til å øke fleksibilitet, minske vondter fra løpingen og hjelper deg å restituere kroppen bedre og raskere etter lange løp.

I høstlige omgivelser på fjellet, på Norefjell Ski&Spa som byr på et av Norges beste spa-anlegg, deilige senger og god mat, tar vi deg med på et stort utvalg av yoga-opplevelser med noen av de beste instruktørene Norden har å by på. Det blir yoga både for deg som er erfaren yogi og for deg som er ny til yoga. Les mer om Yogaweekend her…

Det er ofte slik at om du har vondt når du løper, så er det ofte fra ubalanser som løpingen kan forårsake og områder i kroppen som kan bli irritert. Yoga er et verktøy som kan hjelpe deg å få en bedre balanse i kroppen. Både fysisk og mentalt som igjen vil gi deg et enda bedre utgangspunkt for å vedlikeholde og forbedre din løperutine. Yoga og løping er to forskjellige treningsformer, men som er komplimentere både for styrke og fleksibilitet.

Yoga-øvelser for løpere:
Kriger 3 (Virabhadrasana III)
Kriger tre er en stilling som jobber både med å styrke og forlenge muskler du bruker når du løper. Stillingen vil forbedre styrken i ankler, ben, skuldre og rygg musklene, samtidig som du balanserer kjerne muskulatur for bedre balanse og holdning.

 

Squat (Malasana)
Dette er en bra stilling for å frigjøre spenninger både før og etter du løper. I Squat gjør du en god strekk av ankler, lysker og nedre del av rygg. Noe som gjør at du kan føle deg mer energisk og mer fri i hele kroppen. Du kan gjøre en enda dypere strekk ved å gjøre enkle vridninger når du sitter i Squat. Pass på at du løfter armen du skal vri med opp mot himmelen, før du strekker.

 

Foroverbøy (Baddha Konasana)
Etter en løpeøkt kan det være bra å få en god strekk av hofter og innside lår.
I en foroverbøy, med bena i sommerfuglvinger, får du en dyp og god strekk i disse områdene. Når du sitter i denne stillingen, og det er langt ned med knær, så forsøk å sette deg på et brettet tepp, blokk eller annet som gjør at du kommer høyere opp med hoftene. Hold denne stillingen, samtidig som du puster dypt og rolig. Når du kommer ut av stillingen, ta tak bak knærne og før bena rolig sammen.

HiYoga

HiYoga er et sted du kan gjøre mange forskjellige yoga klasser. Både du som er erfaren yogautøver og for deg som er ny til yoga. Vi har yogastudio som er laget for at du skal få en god opplevelse, både før, under og etter du har praktisert yoga. Alle våre instruktører er sertifisert i yoga retningen de underviser i og er erfarne lærere. Du finner HiYoga i Oslo og Bergen.

Les mer om Yogaweekend på Norefjell Ski&Spa her…

 

Hotell i særklasse

Norefjell Ski & Spa er et eldorado både sommer og vinter, og hotellet har vært nominert til og vunnet flere priser. Resortet består av 244 rom fordelt på 121 dobbeltrom og 123 familiesuiter. I landsbyen utenfor resortet finner du 161 leiligheter som passer fra 4 – 8 personer. Alle suiter og leiligheter har eget kjøkken. Av aktiviteter har resortet en 16 meter høy klatrevegg, bouldrevegg, badeområde med, jacuzzier og to badstuer, velutstyrt treningsavdeling, velvære avdeling, barnesone, afterski, nattklubb og aktivitetsprogram for barna i ferier og helger m.m.