Vær synlig når du løper

Annonsebilag fra Løplabbet

Visste du at når du bruker refleks er du synlig for en bilist på 140 meters avstand? Og uten refleks, kun 25 til 30 meter?

På høsten går sola ned tidligere og tidligere om kvelden. Er du på løpetur når det er blitt mørkt, trenger du refleks. Med refleks minsker du risikoen for å bli påkjørt med hele 85 prosent.

Å være synlig i trafikken når du løper er viktig både for at du skal føle deg trygg og for å skape et trygt trafikkbilde for dine medtrafikanter. Uten refleks kan ikke bilisten se deg før han eller hun er 25 til 30 meter unna. Når du bruker refleks, er du synlig på 140 meters avstand, og hvis bilisten har på fjernlyset er du synlig på hele 400 meters avstand.

Refleksvest er best!

Refleksvest er både enkelt og bra når du skal ferdes trygt i mørket. I år som i fjor kjører Löplabbet en pakkepris på refleksvest og Tyto-lykter fra Silva til 400 kroner. Foran og bak på vesten er det hemper med plass til de to lyktene. Lykten med hvitt lys fester du foran, og den med rødt lys på ryggen.

Mange refleksvester kan ha dårlig passform og er ikke særlig egnet for å trene i. Vår refleksvest har et mer funksjonelt snitt, som gjør den behagelig å løpe med. Med store refleksfelt både foran og bak tilfredsstiller vesten EN 1150 – den europeiske standarden for refleksplagg til fritidsbruk. Her får du maksimal synlighet og et praktisk plagg for høstens løpeturer til en svært god pris.

Sjekk ut de gode prisene vi har på et skikkelig synlig pakketilbud:

Pakketilbud til herrer

Pakketilbud til damer

Små detaljer hjelper

Vi anbefaler refleksvest for maksimal synlighet, men også de små detaljene hjelper. Mange av våre produkter – både klær og annet utstyr – har refleksdetaljer som bidrar til ekstra synlighet. Det kan for eksempel være reflektive logoer, hansker som har refleks på håndleddet eller en ytterjakke med refleksbånd på. Likevel bør du bruke gode refleksprodukter i tillegg. Du kan også bytte ut det vanlige drikkebeltet med et drikkesystem med refleks. Her er noen eksempler.

Selv om du løper i skogen, er det også her viktig at du er synlig. Plutselig kan det komme en syklist i full fart uten å se deg.

Bekmørkt i favorittløypa?

vest m tyto


At det er bekmørkt i marka, betyr ikke nødvendigvis at du må bytte ut den myke og spennende skogbunnen med asfalt og trafikk. Løpingen kan bli en like fin opplevelse på kalde, mørke høstkvelder som om sommeren. Hemmeligheten? Hodelykt!

Når du løper, går på ski eller sykler, er en ting viktigere enn det meste: At du ser. Med en hodelykt blir treningshverdagen lettere. Du ser det du skal se, og det er lett for andre i trafikken å få øye på deg i god tid. Med lykt på hodet kan du løpe
i skogen hele høsten og vinteren. Lyset fra lykten er sterkt nok til at du kan løpe
like fort som vanlig, og til at flere kan løpe sammen med én lykt. Magnetlight all colors new

Og den trenger ikke være tung! I dag er lykt og batteri så lett at du ikke merker vekten. I Löplabbets butikker finner du lykter som passer til variert bruk.

Her er noen eksempler

Silva Trailrunner II USB er en lett og kraftig hodelykt med batteri som lades via USB. Lykten veier 130 gram og har en maksimal lysstyrke på 140 lumen. Den lyser opptil 50 meter. Anti-glide elastisk hodebånd gjør at lykten sitter komfortabelt på hodet. Pris: 850 kr.

Silva Trailrunner II er en hodelykt med fire ulike lysmodus. Den veier ikke mer enn 118 gram og har en batteritid på opptil 90 timer. Den ergonomiske passformen gir en lykt som sitter godt og komfortabelt på hodet. Trail_Runner_II

Den kan brukes under tøffe forhold og tåler alt fra regn og snø til gjørme. Fungerer også utmerket selv når det er kaldt ute, og er derfor en god lykt
for deg som løper hele året rundt eller liker deg i langrennssporet. Med stor på/av-knapp er den lett å håndtere også med votter eller hansker på. Som Silva Trailrunner II USB, lyser også denne opptil 50 meter med en maksimal lysstyrke på 140 lumen. Pris: 800 kr.

Silva Trail Speed veier kun 62 gram slik at du knapt merker at du har den på. Med opptil 85 meter lysstråle og et bredt synsfelt er den et godt valg for deg som løper i terrenget. Den har 3 forskjellige lysstyrker og maksimal lysstyrke er 400 lumen. Batteriene fester du enkelt på kroppen, slik at du slipper å ha dem på hodet. Med i pakken er også festebraketter som lar deg montere lykten på sykkelstyret eller hjelmen din. Pris: 1500 kr.

Kom gjerne innom oss, så hjelper vi deg å finne lykten som passer ditt behov!

God løping i høstmørket!

Artikkelen er skrevet av Løplabbet