Stort utbytte i tøft terreng

Høsten er høysesong for terrengløping, og populariteten for skogs- og motbakkeløp har skutt i været de siste årene.

I tillegg til at løping i terrenget er bra for din mentale helse, gir det også større variasjon i muskelbruken. Det kreves mye stabilisering for å motvirke de retninger terrenget drar kroppen i, noe som er optimalt for din kjernemuskulatur. Og jo tøffere terreng du begir deg ut i, jo større utbytte vil du få av økten.

Riktig sko
Valg av løpesko er viktig når man beveger seg ut i terrenget. Krav til grep og stabilitet blir annerledes når underlaget er ulendt, fremfor løp på asfalt og grus. Det kan være smart å velge en sko med litt stivere såle for løp i steinete terreng, for best mulig stabilitet, og en mykere såle vil gi bedre grep på vått og mykt underlag. En optimal løpsfølelse vil være avhengig av riktig skotøy for din unike fot.

Optimalt grep
På Mizuno sine terrengmodeller finner du XtaticRide teknologi som sørger for at foten beveger seg i takt med underlaget. X formede knotter sørger for optimalt grep i alle retninger, og den velkjente Wave platens unike form sørger for suveren demping ved å minimalisere belastningen i landingsfasen. Belastningen fordeler seg bort fra foten for en mer myk og behagelig løpsfølelse. Wave platen skaper også meget god stabilitet i hælpartiet ved å forhindre komprimering av mellomsålen i områder med stor belastning.

Anbefalte terrengmodeller fra Mizuno

Hayate

Wave Hayate er modellen for stiløping, intervaller og konkurranse med en vekt på kun 250 gram. Med 8mm drop fra hæl til tå vil du oppleve meget god kontakt med underlaget, og god løpsfølelse.

 

Wave Kazan er en sko med moderat demping. Passer til grus og sti.

Wave Kazan passer bra for deg som trenger moderat demping. En allsidig sko som passer til grus og sti. Den godt dempede og stabile sålen gjør den velegnet for lengre turer i skog og mark.

 

Wave Mujin passer utmerket til lange økter og konkurranser.

Wave Mujin er den best dempede modellen fra Mizuno. Passer utmerket til lange økter og konkurranser som Birkebeinerløpet og andre løp med stor belastning. Overdelen er i vannavvisende materiale.

 

Sjekk sesongens terrengsortiment fra Mizuno – klikk her for mer informasjon.
God løpetur!

Artikkelen er skrevet av Mizuno og presentert som et annonsebilag på trening.no.