Slik trener du med kjæresten

Tid er ofte en mangelvare og man må prioritere mellom en kveld i sofaen med kjæresten eller en kveld på trening. Men hva med å kombinere dette?

Vi som jobber med YT har tro på at du med et par råd på veien kan få både en hyggelig og en bra treningsøkt. Med litt planlegging i forkant slipper man irritasjon og ulike forventninger underveis. Så hvordan skal man egentlig legge til rette for en treningsøkt som både er hyggelig – og gir treningsutbytte for begge?

Et felles grunnlag
Når man befinner seg på forskjellig ferdighetsnivå kan partrening ofte oppleves som frustrerende. Skal man velge ulike veier til målene sine? Eller skal man kanskje ofre litt for å hjelpe hverandre hele veien til toppen?
Med noen enkle grep kan man finne et felles grunnlag å bygge videre på. Ved å investere litt i hverandre kan man finne ut at man både når lenger og at veien til målet er morsommere enn forventet.

Vær hverandres personlige trener
Det er mange fordeler ved å trene sammen med andre, og gjerne sammen med en kjæreste. Som treningspartner blir man også hverandres personlige trener, som pusher, hjelper og motiverer hverandre. Samtidig viser forskning at idrettsutøvere yter bedre når de har noen som ser på seg. Slik er det også når man trener med en venn – eller kjæreste.
Et annet aspekt er at det i en hektisk hverdag ofte er vanskelig å sette av tid til hverandre. Med en felles treningsøkt får man både trent og vært sammen, og slår to fluer i en smekk. Her finner du tips til enkle øvelser man kan gjøre sammen.

1. Finn felles mål
Har man bestemt seg for å gjøre treningen til noe man vil gjøre sammen, så er det lurt å finne felles mål. Ønsker dere å trene til et spesielt løp, eller en konkurranse?  Eller er målet å være i god form til skisesongen og kunne yte litt ekstra i bakken og skisporet?
Et felles mål er motiverende og gjør at man kan legge opp til øvelser og turer som begge synes er gøy, og føler at gir mening.

2. Planlegg
Sett av tid til treningen sammen, og gjør det til deres egen greie. Sett av en fast kveld i uken, eller at søndager er dagen som gjelder. På den måten blir dere mer dedikert til tiden som er satt av til trening, og det blir vanskeligere å velge det bort til fordel for andre ting som dukker opp.
Det er også viktig å planlegge for progresjon, ha konkrete mål for hvor man ønsker å være ved et gitt tidspunkt. Det er motiverende å se fremgang og ha noe å strekke seg mot.

3. Ha det gøy!
Viktigst av alt er det å ha det gøy når man trener sammen. Da vil man alltid få mer ut av treningen. Så gjør noe som er morsomt å gjøre sammen, legg lista på et realistisk nivå og kom dere ut og ha det gøy!

Få tips til trening og kosthold på yt.no