Vi har testet det nye TEGA-beltet

For mange er smarttelefonen uunnværlig, også på trening. Men, hvordan frakte den med seg på best mulig måte?

Vi har testet aktivitetsbeltet fra Tega, som er utviklet for at du skal få frihetsfølelsen under aktivitet, uten å måtte gi slipp på smarttelefonen som treningspartner. Mange bruker telefonen til å høre på musikk mens de trener, mens andre har den med på treningsturer utendørs av sikkerhetsmessige årsaker, samt for å kunne ta bilder underveis. I tillegg fungerer selvfølgelig smarttelefonen som et ypperlig loggførings- og analyseredskap i treningsøyemed. Men, det fordrer jo at telefonen faktisk er med på treningsøkten.

Enkelt og praktisk
Tega aktivitetsbelte er utformet som en bred strikk med silikonstriper på innsiden, slik at det skal sitte godt mens du trener. Beltet kommer i tre ulike størrelser, og med forskjellige deksler avhengig av hvilken iPhone-modell du har. På beltet er det festet et deksel som du kan klikke iPhonen fast i. Dette dekselet kan flyttes rundt, slik at du kan plassere telefonen på hoften eller bak i korsryggen, alt ettersom hva du foretrekker. TEGA tar også hensyn til ledninger, og har en hempe på beltet som du kan tre ledningen gjennom, slik at den ikke beveger seg mer enn nødvendig.

Les også: Frihetsfølelse med mobilen på tur

Dette mener testpersonene om TEGA
Testløperne våre løp en runde i Oslo sentrum, med innlagte fartsøkninger og hopp for å teste beltets funksjon og passform.
– TEGA-beltet føltes overraskende anonymt. Det er umulig å kjenne at telefonen i det hele tatt er der. Jeg tror en av grunnene til det er at telefonen får stå vertikalt og ikke ligge langs kroppen. Den følelsen har jeg ikke hatt med noen andre tilsvarende løsninger, forteller en av testløperne, og legger til at det var best å ha telefonen plassert på hoften. De andre testløperne sier seg enige, og understreker at beltet verken er ubehagelig eller for trangt, og at det holdt seg på plass under hele aktivitetssekvensen.
– Et slikt belte løser problemet med hvor man skal ha mobilen under trening. Perfekt hvis man ikke ønsker å legge fra seg telefonen når man er på treningsstudio, mener en av testløperne. En gjenganger blant tilbakemeldingene var lovord om hempen i beltet som holder ledningen på plass.
– Den åpenbare fordelen er at du får telefonen ut av veien uten at du mister musikk, logging og kart. Den henger i en høyde der ledningen er lang nok, og du slipper å ha en stram anordning rundt armen, lyder oppsummeringen og konklusjonen.

Er du mer nysgjerrig og vil lese mer om det Tega – se her…