Slik finner du treningsgleden

Er det vanskelig å komme i gang med treningen? Sliter du med å gjennomføre øktene og finne motivasjon? Her er løsningen.

Vi vet alle at det kan være tøft å motivere seg til fysisk aktivitet. Det er mange andre ting som frister mer. Samtidig vet du at aktivitet er godt for deg, og du vil føle deg mye bedre etter en god treningsøkt.

Som en del av et treningssamfunn har du et stort fortrinn i treningen din. Du blir, på en positiv måte, pushet til å gjennomføre aktivitetene dine. Linn, Marianne, Lise og Kristian er alle med i samme online treningsgruppe, og på hver sin måte får de den motivasjonen og drivkraften de trenger for å holde på med trening og en aktiv livsstil. Se her hvordan de inspireres til aktivitet.

Treningssamfunnet #TeamImsdal motiverer deg til en mer aktiv livsstil. Det er helt gratis, og alle kan være med. Les mer om #TeamImsdal lenger ned i artikkelen.


– Jeg er aldri alene
– Jeg har alltid likt å få med andre på å oppleve det jeg opplever, sier Linn Ravn. 42-åringen bor på Frogner i Sørum og driver med taekwondo omtrent fire ganger i uka, løping og går i fjellene når hun kan.

Av løping er hun glad i å løpe oppover – motbakkeløp. Nylig var hun med på testløp av Kollen opp, og det er kanskje på toppen svaret ligger:
– På begynnelsen når jeg ser oppover er det nesten sånn «gud, hva har jeg gjort», men så på toppen føler jeg at jeg kan gjøre alt i verden. Den mestringsfølelsen er veldig, veldig god, forteller hun.

Linn sier hun liker å følge med på Instagram for å se hva andre får til, hva hun kan strekke seg etter.
– Jeg blir inspirert av det, spesielt andre på min alder.
Å være en del av et interaktivt treningssamfunn som inspirerer, og så bruke inspirasjonen til noe godt for seg selv og andre man er glad i, kan for mange være det som får dem i gang. Linn trekker frem at man slipper følelsen om å være alene om ting. Uansett form og nivå så er det mange å bli inspirert av – og inspirere.

Progresjon i treningen
Marianne Moseby er 27 år, bor på Kongsberg og driver med styrketrening og løping, i tillegg til langrenn og alpinkjøring om vinteren. Også hun liker godt motbakke- og trappeløp hvor hun får tatt seg ordentlig ut uten at knærne som tidvis har vært vriene krangler. Også hun vet at hun må ha bestemt seg om hun skal få gjøre plass til treningsøktene hun ønsker å prioritere.
– Det er jo like vanskelig for meg som det er for alle andre, men jeg bruker mye tid til planlegging. Og så er jeg blitt god på å tenke at ei kort økt er bedre enn ingen økt, sier Marianne.

– At progresjon skjer selv om ikke hver økt er den beste.
Som ambassadør for #TeamImsdal er hun glad for muligheten til å logge økter.
– Jeg logger alltid treningsøktene mine, og da vet jeg hva jeg skal strekke meg etter neste uke, sier Marianne.
Hun beskriver #TeamImsdal som inspirerende, aktiv og sunn, og så er det for alle.
– Det er jo veldig motiverende for dem som vil komme i gang med trening. Få det mer målbart.

 

Trengte inspirasjonen
Det var slik Linn Ravn fant #TeamImsdal; hun så et sted hun enkelt kunne logge øktene sine, og så ble det også et sted for inspirasjon og treningsglede.
– Jeg føler at jeg når ut til flere. Kan få med flere i aktivitet, og jeg vet hvor bra det er for folk.Så er det dette fellesskapet man blir en del av. De som også har tatt et valg og fortsetter å ta det, de som du kan strekke deg etter og strekke deg med. #TeamImsdal har forskjellige utfordringer som kan gi deg idéer og mot til nye utfordringer.

– Vi klarer jo ufattelig mye mer enn det vi tror, sier Linn.
Og utfordringer i dette treningssamfunnet fører med seg premier.

«Jeg føler at jeg når ut til flere.»

Trening med baby
I en annen landsdel sitter Linn Ravns navnesøster, Lise Ravn, i barnehagen i Narvik hvor sønnen har sin første dag. Hun forteller hvordan han har vært med trening med henne helt fra han ble født.
– Jeg har gradvis bygd opp formen etter svangerskapet med å ha med ham på tur, sier hun.

– Først gikk jeg med vogna, så løp jeg, og så har han vært med på fjellturer og toppturer på ski.
En turvant barnehagegutt som også allerede har tilbragt mange timer på treningssenter – sovende i vogna mens mamma trener styrke. Lise på 29 år er personlig trener, og vet hvor viktig jevnlig trening er, og har klart å prioritere det med kreative valg i en periode mange synes det er utfordrende. Hun vet også hvordan det er å begynne, ikke bare etter svangerskapet, men også etter skade.
– Den store løpegleden starta etter jeg hadde kneproblemer som gjorde at jeg ikke kunne løpe. Så jeg måtte trene meg opp fra scratch, og når jeg etter hvert klarte å løpe så kom også gleden. Og så har det bare balla på seg derfra, forteller hun.


Familieaktivitet
Lise løper mest ute, helst i terreng, mens i Oslo løper Kristian Roald på 36 år helst intervaller. Han supplerer med styrketrening og en gang i uka løper han en litt lenger distanse.
– Jeg har vært med på en utfordring denne måneden om å gjøre ting jeg ikke er så god på, sier han.

– Det kan være stå på hodet eller å bade, og nå gjenstår bare å løpe 10 km.
På denne måten inkluderer #TeamImsdal alle, både nybegynnere og erfarne, hobbymosjonistene og supermosjonistene, de som synes trening er gøy og de som får glede av å strekke seg etter hårete mål, og så oppnå dem. Uansett mål og treningsform så må det kombineres med jobb, studier, familie, venner.
– Det er snakk om prioritering, sier Kristian.

«Du har alltid noen å strekke deg etter.»

Får tilbake
Sannheten er at det er så enkelt samtidig som så vanskelig. Å ha flere å dele treningsopplevelser med kan gjøre det lystbetont å prioritere.
– Jeg løper noen ganger til jobben, og da har jeg unnagjort treningen og kan være med familien resten av dagen, forteller Kristian.
– Eller så er det bare å ta det etter jobb og være aktiv med familien.

Han synes det er motiverende å poste treningsbilder på Instagram, og gledes av å inspirere andre, men også fordi han får det samme tilbake. Lise trekker frem det samme, at det er motiverende å kunne løfte hverandre opp. Pushe og motivere hverandre til å stå på, spesielt de dagene motivasjonen har funnet frem usynlighetskappen. Det er så ulike folk på forskjellig nivå som er med at alle har utbytte av #TeamImsdal sitt treningssamfunn.
– Du har alltid noen å strekke deg etter. Og så er det det å kunne heie litt på hverandre, avslutter hun.

Bli med i #TeamImsdal du også
Treningssamfunnet #TeamImsdal motiverer deg til en mer aktiv livsstil. Det er helt gratis, og alle kan være med. Som #TeamImsdal-medlem kan du logge og holde oversikt over treningsøkter, delta i spennende og morsomme utfordringer, la deg inspirere av likesinnede og vise fram din treningsglede. Du kan få tips og råd, og engasjerende innhold fra treningsglade folk på alle nivåer. Det lages utfordringer og konkurranser der du kan vinne premier.
Melde deg på #TeamImsdal her og logg treningen din, og gjennomføre utfordringer og poste bilde av det på Instagram med #TeamImsdal.