Hverdagstrening som tar liten tid!

Det er ikke så mye som skal til, og med disse enkle tipsene vil du kjenne at kroppen blir sprekere.

– Det jeg kanskje liker aller best ved hverdagstreningen, er at man kan gjøre den hvor som helst og når som helst, sier Stine Hartmann, ambassadør for #Teamimsdal.
– Jeg legger ofte hverdagstreningen inn i hverdagen min, selv om jeg ikke kan kalle det en økt. Men alle monner drar! Derfor har jeg satt opp noen øvelser som du kan lett gjøre på jobben, på skolen, hjemme eller på busstoppet, sier motivatoren og gledessprederen Stine.

Se Stine sine tips til hverdagestrening som alle kan gjennomføre…

 

Alle monner drar

Disse enkle aktivitetene vil gjøre at du både forbrenner mer kalorier og bedrer kondisjonen din. Bare å gå 15 minutter tilsammen i trapper daglig gjør at du forbrenner rundt 200 kalorier. En rolig gålunsj på 30 minutter forbrenner rundt 100 kalorier. Dette er naturligvis avhengig av flere faktorer, men det er ingen tvil om at det gir en positiv helsegevinst.

– Kleint å gjøre dips på en benk? Eller tåhev mens du venter på bussen? Jeg tror neppe du vil syntes det er kleint når du hører om alle de gode fordelene som følger med! Å ta dips på en benk mens du venter på noen eller legge inn et par tåhev mens du venter på bussen gjør mye for hverdagsaktiviteten din. Det gode, gamle klisjeen om at «alle monner drar» er noe alle burde ha i bakhodet dagen gjennom! Bare tenk så mye aktivitet man kan få sniket inn i løpet av en arbeidsdag, sier Stine

Som du kan se i videoen under tar Stine dips på en benk. Det er nok for mange en liten terskel å gjør det ute i offentligheten, men ti dips nå og da vil tilsammen bli ganske mange.

Anbefaler aktivitet

Helsedirektoratet anbefaler at voksne bør være i moderat aktivitet i minst 150 minutter hver uke. Det tilsvarer drøye 20 minutter hver dag. Det er ikke så mye hvis du legger inn litt ekstra aktivitet i de oppgavene du gjennomfører i løpet av en dag. All bevegelse er positiv. Hverdagsaktivitet slik som hus- og hagearbeid, trappegang, aktiv transport og regelmessige pauser i løpet av skole- og arbeidsdagen, er viktig for å redusere stillesitting og øke aktiviteten. Fysisk aktivitet fremmer helse, gir overskudd og er et viktig og veldokumentert virkemiddel i forebygging og behandling av mange ulike diagnoser og tilstander.

– Vi kan lett få til 20 minutter aktivitet i løpet av en dag uten at man egentlig tenker på det. Du kan for eksempel gå av bussen en stopp for tidlig, du kan ta noen knebøy når du snakker i telefonen, eller gå i trapper istedenfor heis, sier Stine.

Se Stine sine tips til hverdagestrening som alle kan gjennomføre…

Bli med i #TeamImsdal du også
Treningssamfunnet #TeamImsdal motiverer deg til en mer aktiv livsstil. Det er helt gratis, og alle kan være med. Som #TeamImsdal-medlem kan du logge og holde oversikt over treningsøkter, delta i spennende og morsomme utfordringer, la deg inspirere av likesinnede og vise fram din treningsglede. Du kan få tips og råd, og engasjerende innhold fra treningsglade folk på alle nivåer. Det lages utfordringer og konkurranser der du kan vinne premier.
Melde deg på #TeamImsdal her og logg treningen din, og gjennomføre utfordringer og poste bilde av det på Instagram med #TeamImsdal.