Styrketrening for løperen

Styrketrening har et stort potensiale til å gjøre deg bedre som løper, både gjennom bedre arbeidsøkonomi og riktigere holdning.

Mange løpere tror at kombinasjonen styrketrening og utholdenhet ikke er bra. Dette er feil. Riktig styrketrening vil gjøre deg bedre til å løpe, men det forutsetter at styrketreningen gjennomføres med god kvalitet og at du har riktig utstyr til treningen.

Det er to hovedgrunner til å trene styrke i kombinasjon med løping. Skadeforebygging og prestasjonsfremming.
Når du løper utsetter du bena dine for en belastning tilsvarende 1,5-3 ganger din egen kroppsvekt for hvert eneste steg du tar. Den skadeforebyggende effekten av styrketrening for løpere er derfor en viktig begrunnelse for å kombinere løping med styrketrening.

For å bedre prestasjonen kan styrketrening bidra til at du blir i stand til å opprettholde kontinuitet og progresjon i treningen over lengre tid, uten skadeavbrudd. Styrketrening gir også positiv effekt på løpsøkonomien, og bidra til at du løper mer effektivt. En bedring i løpsøkonomien betyr at du blir i stand til å holde en høyere hastighet enn tidligere før du blir tilsvarende sliten, eller at en bestemt hastighet føles lettere og koster mindre energi enn før.

10 øvelser
Trening.no og Nordic Sportsmaster har satt sammen en flott treningspakke til deg, hvor du som løper finner det utstyret du trenger for å trene styrke. I tillegg til dette utstyret har vi laget et skreddersydd treningsprogram for løperen som i kombinasjon med treningspakken gir deg alt du trenger for å trene effektivt og riktig.

hovedbilde pakke_MG_9840

5 verktøy for løperen
Helt sentralt i treningen er et Jungle Gym Slyngesett som du finner i pakken. Med slyngene får du trent kjernemuskulatur, hofter, rumpe og baksiden lår. Du finner hele fem gode slyngeøvelser i treningsprogrammet.

I pakken finner du også to treningsstrikker med ulik motstand. Trening med strikk gir deg mange variasjonsmuligheter, og en av øvelene som er gode for løpere er knebøy. Da trener du både fremside og bakside lår, samt rumpemusklene.

Du får en Progression Roller som kan brukes til mange ulike øvelser. Denne er også glimrende til egenmassasje og avspenning av muskulaturen i hele kroppen.
Treningspakken inneholder også et sett hoppetau som du kan bruke til oppvarming. Bare ti minutter med hoppetau kan være like effektivt som en joggetur på 30 minutter.
Og ikke nok med det. Du får også med en treningsmatte du kan gjøre øvelsene på, og et skreddersydd treningsprogram som viser deg hvilke øvelser du bør gjøre.
Trening.no og Nordic Sportsmaster har satt sammen denne treningspakken for at du skal få mer utbytte av løpingen din. Styrketrening tar ikke lang tid, så lenge du har treningsprogram og utstyr på plass.

Kjøp treningspakken her v2