Slik trener du core effektivt

Kjernemuskulaturen er svært viktig for å styrke kroppen, og øke prestasjonene dine på trening og i hverdagen.

Core markert

 

Visste du at god kontroll på kjernemuskulaturen har direkte betydning for bevegelsene du gjør i omtrent alle ledd i kroppen? Og at ensidig trening uten fokus på kjernen kan gi deg problemer med både kroppsholdning og god balanse?

Skreddersydd pakke og treningsprogram
Kjernemuskulaturen er de musklene som går fra og i bekkenet og opp til brystbeinet, både foran, bak og på sidene av kroppen. Skal du trene disse optimalt må du gjøre mer enn bare situps og rygghev. Derfor har trening.no og Nordic Sportsmaster satt sammen en flott treningspakke til deg, hvor du finner det utstyret du trenger for å trene smart og effektivt. I tillegg til dette utstyret har vi laget et skreddersydd treningsprogram hvor du finner de øvelsene du trenger for å trene kjernemuskulaturen effektiv.

5 viktige verktøy
Helt sentralt i trening av kjernemuskulatur er et Jungle Gym Slyngesett som du finner i pakken. Trening med slynger er både enkelt og utfordrende. Mange trener for eksempel planken som en del av kjernetreningen. Denne er i seg selv en statisk øvelse, og derfor ikke veldig funksjonell. Så fort du tar i bruk en slynge vil planken bli mye mer utfordrende og trene kjernen på en helt annen måte. Med slynger kan du også gjennomføre øvelser hvor du kombinerer flere muskelgrupper samtidig. Du kan for eksempel kjøre rygghev hvor du trener bred ryggmuskulatur, biceps, mage/rygg samtidig. I treningsprogrammet som ligger med i pakken vil du finne flere øvelser som du kan bruke i slyngene.

I pakken finner du også to treningsstrikker med ulik motstand. Trening med strikk gir deg mange variasjonsmuligheter. Du kan for eksempel trene sittende magebøy for magemusklene, eller sittende roing for å styrke musklene i ryggen.
Du får en Progression Roller som kan brukes til mange ulike øvelser. Blant annet kan du ta sit-ups med Progression Roller under ryggen. Denne er også glimrende til egenmassasje og avspenning av muskulaturen i hele kroppen.

Treningspakken inneholder også et sett hoppetau som du kan bruke til oppvarming. Bare ti minutter med hoppetau kan være like effektivt som en joggetur på 30 minutter.
Og ikke nok med det. Du får også med en treningsmatte du kan gjøre øvelsene på, og et treningsprogram som viser deg hvilke øvelser du bør gjøre.

Trening.no og Nordic Sportsmaster har satt sammen denne treningspakken for at du skal ha muligheten til å trene nær sagt hvor som helst – hjemme, på jobben eller på hytta. Det fine er at kjernetreningen ikke trenger å ta lang tid. Med 15 minutter tre ganger i uken har du kommet langt på vei.

Kjøp treningspakken her v2