God mat til høsttreningen

Høsten er ikke bare mørk, den er fargesprakende, frisk, og byr på de nydeligste naturopplevelser med løpeskoene. Samtidig er det en tid for de gode høstmåltidene.

Frisk luft og utetrening er fantastisk, og lite slår følelsen av velvære og tilfredsstillelse når du kommer inn igjen. Driver du med utendørsidrett er ikke dørstokkmila høy, for man er godt vant til å komme seg ut. Men er du den som ser ut av vinduet på regnet og tenker «I dag blir det tredemølla», så tenk en gang til! Det gjør ikke noe at det er litt vær og vind. Ta på deg tynne lag og husk på at du skal fryse litt i starten på treningsøkten, ellers blir det fort for varmt når du kommer i gang. Og tenk på at når du kommer tilbake hjem, venter en varm dusj og et godt måltid.

For kostholdet er viktig for deg som trener, særlig nå i den mørke tiden av året. Øk inntak av frukt, bær og spesielt grønnsaker, og tenk farger! Proppfulle av vitaminer, mineraler og antioksidanter som kroppen trenger. Nødvendig for å forhindre sykdommer og opprettholde god helse. Proteiner er det makronæringsstoffet som metter best, og fungerer som kroppens byggestein. Jo mer aktiv man er, jo mer proteiner trenger man. Dessuten øker proteiner kroppens forbrenning og hjelper å bevare muskelmassen i kaloriunderskudd.

SPAR har satt sammen en middagsfavoritt-serie som er super for deg som vil lage god, sunn og kjapp middag som er perfekt etter treningsøkten. Hva med å prøve meksikanske kjøttboller , eller invitere treningsvenner over på lun løksuppe en hustrig høstkveld? Det varmer ikke bare kroppen, men også vennskapet.
Se mange oppskrifter på spar.no.