Optimal restitusjon

Effektiv restitusjon etter trening er viktig for å oppnå optimale resultater av det arbeidet du har lagt ned.

Restitusjon er det arbeidet kroppen gjør for å bygge seg opp igjen etter trening. Kroppen brytes ned når du trener eller konkurrerer, og bygger seg opp igjen etterpå.

Norsemann-vinner 2016 Kari Lingsom: "Smartfish hjelper meg til å tåle store mengder trening. Jeg gjennomfører treningsleire med 35-40 timers trening per uke og kroppen restituerer bedre med Smartfish. Kroppen absorberer rett og slett mer trening."

Norsemann-vinner 2016 Kari Lingsom: «Smartfish hjelper meg til å tåle store mengder trening. Jeg gjennomfører treningsleire med 35-40 timers trening per uke og kroppen restituerer bedre med Smartfish. Kroppen absorberer rett og slett mer trening.»

Godt restitusjonsarbeid er viktig for å tåle større treningsbelastninger, forhindre overtrening, belastningsskader og sykdom.

Hvor lenge restitusjonsfasen varer avhenger i stor grad av hvilken aktivitet som har vært gjennomført, intensitet og varighet på økta, i tillegg til hva som har blitt gjort tidligere på dagen, ernæringsstatus, alder, treningsstatus og treningshistorie.

En ung voksen vil ha behov for lenger restitusjonstid etter harde økter enn en tenåring, likeledes vil kroppen til en erfaren utøver restituere seg raskere enn hos en nybegynner etter for eksempel en tøff intervalløkt. Etter en økt eller en konkurranse som belaster musklene så hardt at du blir sår (støl) i musklene så kan det ta 3-4 dager før du er klar for å yte oppimot din maksimale kapasitet. Hvis du jobber bra med restitusjonen så vil du klare å prestere på din maksimale kapasitet tidligere.

Å jobbe riktig med restitusjon betyr at du

  • Sørger for rikelig med søvn
  • Raskt får i deg riktig mat og drikke

Smartfish Recharge High Protein er en proteindrikk med høyt innhold av omega-3-fettsyrer. Den er gunstig for restitusjon av muskler etter trening og konkurranser. Drikken er tyktflytende på grunn av proteinene og det høye fettsyreinnholdet.

Smartfish Recharge High Protein.

Smartfish Recharge High Protein.

I et nytt klinisk studie som nå i sommer ble presentert på de to viktige sportsvitenskaplige seminarene ECCS og ACSM er det dokumentert at Smartfish Recharge High Protein gir bedre muskelrestitisjon enn en protein-drikk og en karbohydrat kontrolldrikk (placebo).

Her kan du se en film om Smartfish Recharge, de nye forskningsresultatene. og hvorfor en av europas beste fotballlag nå bruker Smartfish næringsdrikker fra Norge: https://smartfish.no/sport-recharge-naeringsdrikker/

Smartfish_Nutrition_Norway 560px