Slik får du tid til trening

Vi vet at trening er viktig for god livskvalitet, men likevel føler de fleste at de ikke har tid til aktivitet i en stressende hverdag. Da kan dette være løsningen for deg.

“Tiden går så fort” er det mange av oss som sier. Jobb, skole, familie, møter og annet gjør hverdagen hektisk. I tillegg skal hjemmet holdes i orden, og naturligvis alle de daglige pliktene som følger med det.

Midt oppe i dette er det mange som helt glemmer vekk helseaspektet. Dagen til mange dreier seg om stillesittende jobb. Trening blir det ikke tid til.
Samfunnet sine krav til kroppsbruk har blitt kraftig redusert de siste årene. Det er særlig hverdagsaktiviteten som har gått ned. Stillesitting utgjør en selvstendig helserisiko og må tas på alvor.
Regelmessig fysisk aktivitet er viktig for helse, trivsel og velvære og kan beskytte mot en rekke sykdommer og plager. Det er også en viktig kilde for livskvalitet. Små grep i hverdagen kan ha stor betydning. 150 minutter med ukentlig fysisk aktivitet kan for enkelte virke uoverkommelig i en hektisk hverdag. Men dersom man fordeler denne tiden utover i uken tilsvarer det 20-25 minutter med fysisk aktivitet hver dag.

Hvor skal du så hente de 20-25 minuttene?

Jo, ved å droppe å reise i butikken for å handle. Bruk isteden nettbutikken til SPAR for å handle det du trenger. Der kan du søke blant 7.000 forskjellige varer. Og du får den tiden du trenger til trening.

For det er viktig å legge til rette for økt fysisk aktivitet og mindre stillesitting. Man ser sammenhenger mellom stillesitting og kroppsvekt, motoriske ferdigheter, kognitiv utvikling og risikofaktorer til hjerte- og karsykdommer blant barn og unge. Man skal heller ikke glemme at fysisk aktivitet har en egenverdi, og at dette er en arena for glede, trivsel, mestring og sosialt samvær. Det er dokumentert at det er sammenheng mellom læring og fysisk aktivitet.

Vårt tips til deg er derfor å gjøre handlingen via nettet. Det er raskt og enkelt, og du kan bruke tiden du sparer til å trene. Ikke bare kan du søke etter varer, du får ukens tilbud og tips til matretter du kan lage.

Her er noen fristende oppskrifter du kan bruke. Du får en klar handleliste til hver eneste oppskrift på spar.no.

Svinefilet med tilbehør
Svin indrefilet med aubergine, squash, poteter og paprikasaus.

Arme riddere
Rågode riddere – en nostalgisk og enkel dessert som smaker fantastisk!

Tortilla med laks
Laks med tortilla og mangosalsa!