Derfor velger vi felleski!

Felleski er nøkkelen til en god opplevelse i skisporet. Salget av felleski har skutt fart denne vinteren, og ikke uten grunn.

Visste du at vinnerne av staffett-Birken gikk på felleski? Dette er ski som passer for alle nivåer, uansett om du er nybegynner eller aktiv mosjonist. Felleski gir deg den tryggheten du ønsker i skiløypen.

Felleski er ski som ikke skal smøres. Vi har vel alle opplevd smøreski som glipper i motbakkene og som har så dårlig glid at du må stake i utforbakkene. Den tiden er forbi, og alle som så på smøringen som det store hinderet kan glede seg over felleski. Du slipper klister og voks, og du har så og si alltid godt feste.

Under skien sitter en fell som gir godt feste, og ikke minst god glid. Uansett hvilke ambisjoner du har i skiløypen, er feste og glid viktig. Fellen bør du behandle med impregnering slik at den ikke suger til seg fuktighet, og gjerne en rens hvis den begynner å bli skitten. Resten av skien kan du behandle med glider. Bruk et par minutter på dette før skituren, så får du en topp opplevelse.

VIDEO: Ikke kjøp felleski før du har sett dette…

Dagens felleski holder et høyt teknologisk nivå, og er under stadig utvikling. I dag fungerer felleski godt på stort sett alle fører, men man kan oppleve dårligere glid på kaldt føre og nysnå. Du kan også få justerbare bindinger som gir deg muligheten til å få bedre feste eller bedre glid. Det er viktig at du finner en ski som passer til både høyde, vekt og ditt nivå som skiløper.

Dette er fordelene ved felleski

  • Passer alt fra nybegynnere til aktive mosjonister
  • Det blir mye enklere å komme seg ut i skisporet
  • Du trenger ikke smøre skiene
  • Gir godt feste på de fleste fører
  • Fellen kan enkelt byttes ut (normalt etter 80 til 100 mil)

Les også: Hvilken felleski passer til ditt bruk? Se her…

Premium

Nye R-SKIN PREMIUM bygger på vår nye X-ium Premium Classic-ski som er utviklet for elite- og konkurranseutøvere. Utskiftbare mohairfeller (100-150 dager) for godt feste uansett forhold uten preparering. 3 Edge Energy Sensor-teknologi gir økt kraftoverføring og bedre akselerasjon. Kompatibel med Turnamic®-bindingsystem for naturlig skifleks og snøopplevelse.

Xium R-Skin

Konstruksjonen er veldig lik den som brukes til racing-skiene, men den er litt tyngre og har ikke Bi-Edegekonstruksjonen. X-ium Classic kommer kun i spennet C2 universal. En svært bra ski for både trening og konkurranse. Basen er av samme kvalitet som på racing-skien. Skien leveres med NIS-plate som gir en lett montering og justering av bindingen.

R-Skin Ultra

Morgentrening eller helgeøkter – R-Skin Ultra er alltid klar for skiturer. Designet for treningsfokuserte skiløpere. Den lette konstruksjonen har vårt innebygde mohair frasparksoneinnlegg som gir godt fraspark og god glid under alle forhold uten smøring. Skien er kompatibel med Turnamic® bindingsystemet og har en integrert bindingsplate som gir naturlig fleksibilitet. Det gir en uovertruffen presisjon, glid og snøfølelse.

R-RSKIN-IFP 6 JR SKI

Robust felleski for barn. Gir trygt og godt feste under alle føre- og snøforhold. Fellens lengde er tilpasset lengden på skiene man velger. Vekt 500 gram. Speed Skin Jr har en allsidig 60 % mohair-fell, for glimrende feste og god glid under alle forhold. Skien har trekjerne, for gode tilbakemeldinger og enklere føring. Gir trygt og godt feste.