Knebeskyttere kan forebygge skader

Rehband-kneskaderMed enkle grep kan du holde deg skadefri og unngå treningsavbrekk.

73% av alle løpere har hatt en skade i løpet av de siste to årene, viser Norges største løpeundersøkelse gjennomført av Rehband.

Støtteprodukter kan bidra til stabilitet, holde jevn temperatur og minke belastningen. Med støtte kan du unngå komplikasjoner og skader. Og fortsette med det du elsker – løping.
I samarbeid med Runners World har det globale selskapet Rehband, som er spesialister på sportsbeskyttelse, gjennomført en stor spørreundersøkelse om løping og løpeskader med mer enn 1328 deltakere. Undersøkelsen gir et unikt innblikk i skader blant norske løpere. Du kan se resultater fra undersøkelsen i grafene nedesrt i denne teksten.

 

Les også: Slik kan du unngå skader

 

Kneskader mest vanlig
I undersøkelen oppgir hele 73 prosent at de har vært skadet de siste to årene, hvorav 86 prosent sier skaden har forhindret løpetrening.
Med riktig type forebyggende tiltak og rehabilitering kan man gjøre mye for å unngå skader. Man kan også komme raskere tilbake i trening etter en skade.
Les mer om skadeforebygging, og bruk Rehbands skadeguide for å identifisere din skade, og få råd om hvordan du skal bli kvitt den.

 

Unngå smerter og skader
Støtteprodukter til knær, legger og albuer kan brukes for å forebygge skader, og også for å unngå smerter og skadelig belastning.
I Rehbands undersøkelse svarer en majoritet av løperne at de tror knebeskyttelse kan hjelpe dem med å forebygge skader. Knestøtten Rx fra Rehband er anatomisk tilpasset foten, og formen gjør at produktet følger kroppens bevegelser. Den holder seg på plass under trening.
Rehbands tynneste knestøtte er 3 mm tykk, og gir støtte, kompresjon og varme uten å hemme bevegelsesfriheten. Den finnes i rødt, lilla og rosa, og elskes av løpere over hele verden.
Den komplette Rehband Rx-kolleksjonen inkluderer produkter som kne-, albu- og leggbeskyttere. Støtteproduktene hjelper kroppen til å bli styrket i stedet for å bli skadet. Knestøtten veileder kroppen til å bevege seg riktig uten å begrense utviklingen av musklene rundt kneet.

 

Gir trygghet
Rehband Rx knestøtte er et medisinsk hjelpemiddel. Det kombinerer nøkkelfordeler som stabilitet, kompresjon og varme.
Stabilitet gir en psykisk og fysisk følelse av trygghet. Kompresjon hjelper forebyggede mot skader, og øker musklenes hukommelse av hvordan de beveger seg på riktig måte. Varme beskytter ledd og vev fra skader. Sammen bedrer disse elementene din kapasitet til å prestere.
Rehband Rx-kolleksjonen bygger på over 60 års erfaring fra produktutvikling innen idrett og medisin. Alle produkter er basert på et tett samarbeid mellom idrettsutøvere verden rundt.
Les mer om løping og løpeskader på Rehband.com (NB: Tekst på svensk og engelsk).

 

Artikkelen er skrevet av Rehband og presentert som et annonsebilag på trening.no.

 

infographics kopia 2 infographics infographics kopia infographics kopia 8 infographics kopia 7 infographics kopia 6 infographics kopia 5 infographics kopia 4 infographics kopia 11 infographics kopia 10 infographics kopia 9 infographics kopia 3 infographics kopia 12 infographics kopia 13