– En sunn kropp er vakker

Styrke og sunnhet er viktige verdier for fjorårets CrossFit-mester, kanadiske Camille Leblanc-Bazinet (27).

 

Hva betyr en “perfekt kropp” for deg?

– Jeg synes ikke noen bør fortelle andre hva de kan og ikke kan bli, Hvis en kvinne vil være selvstendig og sterk, vel, da bør ingen dømme henne for det, sier Camille Leblanc-Bazinet.

– Ingenting er mer vakkert enn en sterk og selvsikker kvinne som aksepterer seg selv for den hun er, og kjemper for de verdiene hun står for. Å være sunn er skjønnhet.

 

CrossFit er en sport med høy intensitet som må gi ganske tung belastning på muskler og ledd? Hvordan holder du deg skadefri?

– Riktig teknikk er nøkkelen. Å tenke forebygging er også viktig, og det er hovedgrunnen til at jeg bruker produkter fra Rehband, sier CrossFit-mesteren.

 

Hva er ditt favorittprodukt fra Rehband?

– Knebeskytter se her.

 

Hvordan får du tid til å sjonglere alle gjøremål som turneer, familie, venner, trening, studier osv?

– Det krever mye planlegging. Jeg bruker en hel dag i uken til å forberede alle ukens måltider. Etter det er det knallhard prioritering som gjelder. Det hjelper også å ha en fastlagt timeplan å følge.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rehband_CrossFit-Games-2015

Camille Leblanc-Bazinet sier at ingenting er mer vakkert enn en sterk og selvsikker kvinne som aksepterer seg selv for den hun er.

 

Du er fersk innen CrossFit, men i fjor vant du og ble “Fittest Woman on Earth 2014”. Hvordan bidrar miljøet rundt deg til at du lykkes?

– Sannelig om jeg vet, haha. CrossFit-miljøet er som en stor familie der alle vil de andre vel, og alle vil at du skal lykkes.

 

Mange kaller CrossFit en ekstremsport. Hva tenker du om det?

– Jeg synes ikke det er en ekstrem sport i det hele tatt. I ekstremsport brekker folk beina og blir skadet. Vi blir bare sunnere og sprekere.

 

Hva er din favorittøvelse? Og hva er den absolutt verste øvelsen du tar?

– Jeg elsker å gjøre øvelser jeg ikke fullt ut behersker, og er ikke så begeistret for å gjøre ting jeg er god på.

 

Tror du at du, rent hypotetisk, kunne løftet en bil? Eller en hest, eller noe annt som er veldig tungt?

– Hahahaha, jeg vet ikke. Jeg vet jeg kan løfte ektemannen min, men jeg vil ikke prøve de andre to.

 

Dette er Camille Leblanc-Bazinet

Vinneren av 2014 CrossFit® Games Camille Leblanc-Bazinet har vist seg å ha en sann konkurranseånd. I 2014 ble hun kåret til “Fittest Woman on Earth” da hun vant CrossFit® Games i California, USA. I tillegg til sine atletiske prestasjoner er Camille en kvinne med innflytelse. Hun har vært avbildet på forsiden av flere sports- og fitness-publikasjoner, og hun har vært nominert til listen over de fem mest innflytelsesrike kvinnelige idrettsutøverne i Canada. I tillegg jobber hun mot å få en plass i det olympiske laget innen vektløfting.

 

CrossFit og Rehband

Rehband er et globalt og markedsledende merke innen støtteprodukter til ulike typer sport og idrett. Dette året feirer Rehband 60 års jubileum. Ved å jobbe tett sammen med idrettsutøvere skaper Rehband håndlagede produkter som møter kravene som stilles innen et ulikt utvalg idretter.

CrossFit er en av fokussportene akkurat nå, ikke bare for Rehband, men også for hele Fitness-miljøet. Vi kan trygt si at CrossFit er den raskest voksende idretten i vår tid, og engasjerer stadig flere.

CrossFit er funksjonell fitness-trening som er utviklet for å gi effektiv trening for hele kroppen. Treningen kombinerer elementer fra kondisjonstrening (cardio), vektløfting, turn, mage/rygg-trening (core) med mer. Målet er at kroppen skal være forberedt på det uventede.

Vinner du verdensmesterskapet i CrossFit vinner du også tittelen “Fittest on Earth”. Rehband har laget en CrossFit kolleksjon som kalles Rx line, og har æren av å jobbe tett med fjorårets CrossFit Games mester Camille Leblanc-Bazinet. Sammen med Camille jobber Rehband for å gjøre mennesker istand til å ha en aktiv og smart livsstil.