Bli sterkere uten skader

Knallhard jobbing mot å bli sprekere, raskere og sterkere kan slite utrolig hardt på kroppen dersom man ikke beskytter den.

 

Støtte og varme

Riktig teknikk, eksperthjelp og kvalitetsutstyr er nøkkelen til å holde seg på riktig vei mot målet om å nå ditt fulle potensiale i CrossFit.

CrossFit er kjent for sin høye intensitet og stort treningsvolum. For å sikre de tryggeste forhold og for å minimere risikoen for skader bruker mange idrettsutøvere utstyr som støttebandasjer, armbeskyttere, tape eller tannbeskyttere for å øke kompresjon og varme rundt muskler og ledd.

Stabiltet viser seg å styrke utøverens mentale og fysiske følelse av sikkerhet. Kompresjon tar sikte på å forhindre skader ved å styrke de aktive musklene. Oppvarming av muskler, ledd og bindevev forebygger kramper og demper betennelser.

Her er de viktigste sikkerhetstiltakene:
1. Skinnleggen: Blåmerker, skrubb- og brannsår.
Dersom markløft, box-jumps og klatring i tau er på menyen kan skinnleggen virkelig få juling hvis den ikke er godt nok beskyttet. Blåmerker, skrubb- og brannsår kan føre til andre mer alvorlige tilstander som benhinnebetennelse og brudd, for ikke å snakke om varige arr som et resultat av repetert gnissing mot huden. Kamp-arr for noen, irriterende og uønsket hos andre.
Bruk Rx Leggbeskyttere: Disse vil beskytte skinnleggen mot skadene. Leggbeskyttere kan også gi smertelindring ved benhinnebetennelse.

2. Leggen: Kramper, slitasje, rifter og rabdomyolyse.
Leggen er kraftsenteret på den nedre del av benet, og dens to muskler gastrocnemius (tohodet tykkleggsmuskel) og soleus (flyndremuskelen) møtes i akillessenen. Disse musklene er viktig for gåing, løping, hopping og alle slags idretter der vi beveger oss raskt og skifter retning. Denne muskelgruppen er kjent for å være følsom for kramper eller plutselige muskelspasmer.
I CrossFit er de vanligste årsakene til kramper overtrening, utmattelse og dehydrering. Andre hyppige skader er muskelslitasje, rifter og brist/brudd. Ganske vanlig er også rabdomyolyse, et syndrom som topputøver Maddy Myers led av under årets CrossFit Games.

3. Albuen: Tennisalbue (epikondylitt).
Flere av øvelsene i CrossFit er belastende på skulderen, som front rack position, thrusters og clean and jerks. Her er riktig teknikk avgjørende for ikke å utvikle tennisalbue. Hvis denne tilstanden får utvikle seg kan smertene bli intense, og gripestyrken i hånden blir svekket.
Tennisalbue er en vanlig lidelse blant utøvere innen CrossFit, og det oppstår ved stress på innsettingspunktet til musklene på fremsiden av armen, rett utenfor albuen. Selv om smerten opptrer i albuen er årsaken overbelastning av armen, fremre del av armen og hånden.
Rx Albuebeskytter beskytter mot skader. Mild kompresjon rundt musklene reduserer smerter. Ved å bruke albuebeskytter under trening får du ekstra stabilitet ved tunge løft og smertelindring.

4. Kneet: Betennelser, senebetennelse, akillessenebetennelse.

Kneet er et utrolig komplekst og dynamisk ledd som blir satt på prøve hver gang vi snører på oss våre CrossFit-sko Nanos®. Mange bevegelser i CrossFit er laget med tanke på en funksjonell bruk av kroppen og kneets bevegelighet blir testet fullt ut. Vridninger og rotasjoner gjør kneet utsatt for skader som slitasje, brist/brudd og betennelser. Betennelser, senebetennelser og akilesbetennelser er de mest vanlige kneskadene blant CrossFit- og olympiske vektløfter-utøvere.
Rx knebeskyttere er brukt av utøverne på Reebok CrossFit Games, og det gjør dem tryggere når de skal teste sine grenser. Knebeskytterne holder seg i optimal posisjon under trening, og de bidrar også til muskelkoordinasjon, stabilitet,balanse, varme og smertelindring.

5. Skulder: Ut av ledd, brudd, senebetennelser og impingement.
Skulderen er en av de mest kompliserte leddene i menneskekroppen, og skader her kan være veldig komplekse og ta lang tid å behandle. Raske, ukontrollerte bevegelser kan skade rotatorkappen, en muskelgruppe bestående av fire muskler i skulderen.
CrossFit-utøvere bør anstrenge seg or å utvikle solid kontroll og stabilitet i skulderen når de holder tunge vekter over hodet. Vanlige skader er at skulderen går ut av ledd, brudd, senebetennelse, impingement (sener i klem), eller frozen shoulder (smerte og stivhet på grunn av betennelse).
Rehband’s kinesiologi tape Rx Tape gir støtte, bedre koordinasjon, styrker sliten muskulatur og bidrar til trygghetsfølelse.

På Rehbands nettsider kan du se flere skadeforebyggende produkter.

reebok_crossfit_games_athletes_rituals_5

Årets CrossFit-mester Ben Smith bruker Rehband leggbeskyttere.