Slik kan du unngå skader

I en stor undersøkelse utført av Rehband gir de som svarte fire tips til hvordan du kan unngå løpsrelaterte skader.

I undersøkelsen oppgir 73 prosent at de har vært skadet de siste to årene. Kneskader er mest utbredt.

Undersøkelsen ble gjennomført av det globale selskapet i samarbeid med Runner’s World, og til sammen 1328 personer deltok. Spørreundersøkelsen tok for seg spørsmål rundt løping og løpeskader. Av de som svarer at de har vært skadet de siste to årene oppgir hele 86 prosent at skaden har forhindret løpetrening.
Blant skadene som oftest oppstår er kneskader (43 prosent), skader i legger (31 prosent), ankel (18 prosent) og hofte/bekken (18 prosent).

 

Forebygging og rehabilitering

Rehband er spesialister på sportsbeskyttelse, og har i over 60 år presentert markedsledende produkter for å hjelpe løpere med å utnytte sitt fulle potensiale –med eller uten skader. Med riktig type forebyggende tiltak og rehabilitering kan man gjøre mye for å unngå skader, og komme tilbake i trening raskere etter en skade. Informasjon og tips til produkter finner du på rehband.com.

Deltakerne i spørreundersøkelsen er lesere av Runner’s World og deltakere fra Holmenkollstafetten og Rehbands kanaler. I gjennomsnitt løper de som har deltatt 27 kilometer i uken. 65 prosent har deltatt i en løpekonkurranse det siste året, og hele 86 prosent av de spurte løper året rundt.

Over halvparten (54%) av deltakerne i undersøkelsen sverger til alternativ trening når uhellet er ute. Styrketrening er den mest populære treningsformen i tillegg til løping. Hele 69 prosent kombinerer løping med styrke. Langrenn er det også mange som driver med (35%) og landeveissykling velges av 25% av løperne.

 

Unngå skadene

Med mer enn 693 tips til hvordan man unngår skader valgte Rehband ut de som vanligst forekommer:

  1. Lytt til kroppen
  2. Allsidig styrketrening
  3. Våg å hvile
  4. Varm opp ordentlig

92 % vil ifølge undersøkelsen lære mer om hvordan man kan unngå skader. På rehband.com kan du få hjelp til å identifisere en skade, få tips og råd om hvordan du trapper opp treningen på riktig måte samt rehabiliteringsøvelser dersom det likevel skulle inntreffe en skade.

Artikkelen er skrevet av Rehband og presentert som et annonsebilag på trening.no.