Så sprek kan du bli hjemme

Er du av dem som føler det er vanskelig å komme i gang med treningen, og kvier deg over at trening er vanskelig? Fortvil ikke. Det er nemlig mye du kan utrette på kun 15 minutter i egen stue.

Det er vanskelig å være uenig i at fysisk aktivitet og trening er bra for kropp og helse, men det er likevel en kjensgjerning at mange kvier seg for å komme i gang med treningen. Enten det er utfordrende å ta det første steget til en mer aktiv livsstil, eller motivasjonen til å dra på et treningssenter ikke er tilstede, er den såkalte dørstokkmila et hinder for mange.

Da er det godt å vite at det ikke skal så mye til, og at litt er bedre enn ingenting. Faktisk er det mye du kan gjøre hjemme, og kun 15 minutter noen ganger i uka kan gjøre underverker for en som ikke har trent tidligere. Faktisk har forskning vist at 15 minutters trening hver dag har en helsebringende effekt, uansett form og treningsglede. Det viktigste er å være i bevegelse og på den måten forbedre egen helse til å takle hverdagslige utfordringer på en bedre måte.

Hjemmetrening på dine premisser
Qicraft er Nordens største leverandør og samarbeidspartner av treningsutstyr, og deres ambisjon er å hjelpe sine kunder å investere i lønnsom virksomhet og levere de beste resultatene innen helse og velvære. Derfor tilbyr de også en rekke hjemmetreningsløsninger for at dørstokken skal bli lavest mulig for deg.

Hva med Technogym MYRUN, som er en tredemølle som hjelper deg til å bli en bedre løper? Faktisk er det den første tredemøllen som lager et treningsprogram til deg ved at du legger inn hva som er ditt mål, og hvor ofte du ønsker å trene. Tenk deg så spennende med fagkompetanse og utfordringer gjennom teknologi direkte i egen stue.

Hæge Fagerhus

Hæge Fagerhus.

– Løping på tredemølle gir deg omtrent den samme treningseffekten som om du løper utendørs på flatt underlag, og kan være et godt alternativ – særlig om vinteren. På tredemølla kan du styre belastningen og du kan enklere treffe riktig fart på intervallene når du har løpt noen økter på samme mølle, sier Hæge Fagerhus, som jobber som utdanningsansvarlig og Master Trainer i Qicraft.

– For å få riktig fart i forhold til tilsvarende forhold utendørs vil en stigning på rundt én prosent tilsvare luftmotstanden. Husk også at du ikke vil få den samme styrken i leggene som når du løper utendørs, og legg gjerne inn noen enkle hoppserier etter mølleøktene for å styrke leggene. Alternativt kan du legge inn noen daglige tåhev, som gir deg noe av den samme effekten, fortsetter Fagerhus.

Mulighetene er mange ved hjemmetrening, enten du ønsker å trene kondisjon, styrke, balanse eller koordinasjon. Og det beste av alt er at med utstyret i ditt eget hus er det ingen krav til planlegging. Du kan trene akkurat når du selv vil og har tid.

Les mer om Technogym MYRUN og andre tredemøller på qicraft.no…

Myrun_interior