Kjapp og sunn treningsmat

Kosthold og trening går hånd i hånd, og du må spise riktig for å få et godt utbytte av treningen din.

I forbindelse med trening er det lurt å fylle på med et mellommåltid før økten hvis det er lenge siden forrige hovedmåltid. For mange kan det være smart å unngå store porsjoner med mye fet og tung mat da dette tar lenger tid å fordøye. Dette kan bidra til at kroppen blir slapp og at du føler deg uvel på trening.

Før trening
Før trening bør du derfor velge måltidskombinasjoner som bidrar med både karbohydrater og protein. Dette kan for eksempel være et par grove brødskiver, knekkebrød eller wrap med proteinrikt pålegg. Hvis du ikke har tid til å lage dette selv så finnes det som regel mange gode ferdigsmurte alternativer på butikken eller i kiosker. Andre gode alternativer er en energidrikk eller juice, en måltidserstatning eller 1-2 frukter og en liten neve nøtter.

 

Etter trening
Etter treningsøkten kan det være lurt med et restitusjonsmåltid hvis du vet det fortsatt vil gå noen timer til du skal spise ditt neste hovedmåltid. Hvis du for eksempel har planlagt lunsj eller middag kort tid etterpå så er det ikke sikkert at det er nødvendig med noe påfyll rett etter økten.

Les også: Spis deg til sommerkroppen

Enkel restitusjonsmat kan være proteinbar eller restitusjonsbar, proteinshake laget av proteinpulver og en banan, proteinpudding med litt frukt og nøtter, 1 yoghurt/Skyr eller lignende meieriprodukter.

Andre eksempler på smarte måltider etter trening kan være salat med pasta eller quinoa sammen med en god proteinkilde som kylling, magert kjøttpålegg, egg eller fisk.

Les også: Smarte mellommåltider på farten

Innholdet i denne artikkelen er produsert for Proteinfabrikken.