Kle deg smart i sommer

Tenk praktisk og ikke fasjonabelt når du kler deg for trening i varmen, lyder råder fra ekspertene.

Sommeren kommer stadig nærmere, og selv om varme, solfylte dager for de fleste først og fremst gir positive assosiasjoner stiller det nye krav til deg når du trener. Trening i varmen er nemlig en ekstra belastning for kroppen, og for å gjøre treningsturen til en positiv opplevelse kan du komme langt ved å kle deg smart.

For å senke kroppstemperaturen må du, naturlig nok, kvitte deg med kroppsvarme. Det gjør du blant annet ved å ikke kle deg med for mange lag, og bruke lyse farger og lette stoff. På den måten vil varmen kroppen frakter fra musklene og ut til huden enklere forsvinne ut i luften.

I stedet for å tenke på svette som unødvendig og ekkelt bør du heller ønske den velkommen på varme sommerdager. Fordampningen av svetten kjøler ned kroppen, forutsatt at du trener i tøy designet for å transportere bort svetten og la den fordampe.

Praktisk og fasjonabelt
Mange kvinner er kanskje vel så opptatt av å kle seg fasjonabelt og kult, som at klærne skal være praktiske og dekke behovet i årstiden vi går inn i.
– For damer har vi en serie som heter Phenix med Mizuno Cooltouch-teknologi. Denne sørger for at plagget tørker ekstremt fort, og beholder en kjølende følelse under løpeøkter på varme dager, sier Charlotte Askeland i Mizuno Norge.

Askeland poengterer også at det for kvinner er særdeles viktig med en BH med gode luftemuligheter i sommervarmen, og spesielt på ryggpartiet.
– BH’en er et uunngåelig plagg for alle kvinner. Har jeg for eksempel glemt den i treningsbaggen blir dessverre økten utsatt. Det er viktig å finne en som støtter godt nok på de lange løpeturene, samtidig som den ikke skal være stram og ubehagelig, sier hun avslutningsvis.

Fire gode tips til treningsklær som gjør deg klar for sommeren

Cooltouch Phenix Tee
Om produktet: En løpeteknisk t-skjorte til dame med gode kvaliteter og høy grad av komfort. Friskt design som finnes i flere fine sommerfarger, og ikke minst av ypperste kvalitet. Cooltouch-teknologien som har avkjølende egenskaper passer perfekt til varme sommerdager. Stoffet ventilerer, avkjøler kroppen og tørker ekstremt hurtig. Mesh-paneler med ekstra ventilering er i tillegg plassert under armene. Refleksdetaljer i logoer både foran og bak gir i tillegg synlighet i mørket.
Veil. pris: kr. 450,-. Bestill her…

Cooltouch Phenix Tee Women Running Apparel High Res

Phenix Support Bra
Om produktet: En BH med høy grad av støtte for brystpartiet under trening som finnes i flere fargekoder. Dekker store deler av brystpartiet og holder puppene godt på plass under treningen. Den har i tillegg noe kompresjonsfunksjon. Mesh-paneler strategisk plassert på partiene der det produseres mest fuktig fra kroppen under trening. En BH som kan brukes alene på de varme sommerdagene, så vel som under t-skjorte og andre treningsplagg.
Veil. pris: kr. 500,-. Bestill her…

Phenix Printed Square 4.0
Om produktet: Komfortabel løpeshorts til bruk ute og inne i mykt og hurtigtørkende stretchmateriale. Meget lett materiale som transporterer fuktighet og sørger for frihet og fleksibilitet i alle bevegelser. Baklomme med glidelås gir oppbevaringsmuligheter til små artikler under trening. Freshplus-teknologien sørger for at det ikke setter seg vond lukt i plagget, samtidig som det har en antibakteriell effekt.
Veil. pris: kr. 400,-. Bestill her…

DL Run Cap
Om produktet: Drylite Run Cap er en løpeteknisk caps i forskjellige farger og med Mizuno Drylite-teknologi. Tørker hurtighet og beskytter fra vær og vind på løpeturen. På en varm dag vil denne beskytte fra solen, og hindre at man tørker fortere ut eller får solstikk. På dager med regn og vind vil den også beskytte fra været. Refleksdetaljer i logo både foran og bak gir synlighet også i mørket. Justerbar stropp i bakhodet.
Veil. pris: kr. 200,-. Bestill her…