Håndballfesten er i gang

5. desember brakte Håndball-VM løs i Danmark, og Mizuno er stolte av å sko verdens beste håndballspillers føtter. Heidi Løke signerte nylig en ny treårs-avtale med Mizuno.

Grep, demping og stabilitet
Håndball innebærer som kjent mange brå bevegelser sideveis og hurtige vendinger, derfor er oppbygning av hele skoen meget viktig. Når du velger sko skal du tenke på din individuelle komfort, prestasjonsoptimalisering og energiøkonomisering. Kroppen utsettes for stor belastning når du spiller håndball og derfor er den riktige blandingen av grep, demping og stabilitet viktig for å maksimere din ytelse, samtidig som skaderisikoen reduseres.
Når det gjelder grep handler det om å finne den optimale gummiblandingen som gir spilleren muligheten til å utføre de raskeste finter. I mellomsåle og overdel må det være nok demping og nok stabilitet. Skoene er spesialkonstruert for håndballspillernes bevegelser og belastning.

Funksjon og konstruksjon
På en håndballbane er det mange individuelle behov. Som et eksempel er belastningen og bevegelsene til en ving- og strekspiller svært ulike. En strek er ofte en muskuløs kraftig spiller som løper rett frem i angrep og tar kraftige vendinger inne på linja. Generelt er vingspillere raskere, fintesterke og lette på tå. Det er viktig å vurdere fot, høyde, tyngde, muskulatur, treningsmengde, spillertype og posisjon på banen nå man skal velge riktig sko.

Kontakt med underlag og solide overdeler
Wave Mirage ble lansert for første gang denne høsten. Det er håndballspesifikk modell med svært lav vekt og lav profil som gir direkte kontakt med underlaget. Skoen passer for den typiske vingspiller som beskrevet over. Keepere ønsker også sko med direkte kontakt med underlaget for å kunne stå på tå og redde ballen hurtig hvor enn den måtte komme.
Wave Stealth 3 kom denne høsten i tredje utgave. En håndballspesifikk modell som har alt. Såle med godt grep, mellomsåle som gir demping og komfort. Solid overdel som gir ekstra støtte i alle vendinger. Passer til de fleste spillerne på en håndballbane, men spesielt til de tyngre og muskuløse spillerne som krever grep, demping og slitestyrke.

Skapt for bevegelse
Wave Lightning Z kom i ny utgave våren som var og har gjennom mange modeller vært en favoritt på håndballbanen. En kombinasjon av lav vekt, god demping og god passform har vært en suksessoppskrift. Belastningsskader på knær og ankler gjorde tidligere at mange søkte til en bedre dempet løpesko på håndballbanen. Wave Lightning har vært løsningen for mange. En løpesko gir god demping, men bør ikke brukes på håndballbanen da den ikke er konstruert for underlaget og de ekstreme bevegelsene. Wave Lightning Z passer godt til bakspillere og spillere som har stort behov for demping.

Mizuno ønsker lykke til under VM!