Løp ute hele vinteren

Mange foretrekker langrenn eller tredemølle når snøen kommer, men det er flere gode grunner til å løpe utendørs hele året.

Du holder løpingen ved like
Løper du ute hele året, holder du løpingen ved like og slipper den harde oppstarten til våren. Da er kroppen vant med den ensformige belastningen løpingen gir og risikoen for skader blir mindre. Du får så klart god kondisjonstrening av å løpe på mølle også, men belastningen er ikke helt den samme. Ute skyver du ifra og belaster leggene. På tredemøllen løfter du egentlig bare beina – underlaget beveger seg jo selv.

Du er godt forberedt til våren
Langrenn gir super kondisjonstrening og flotte naturopplevelser. Men velger du bort løpingen helt og går rett fra ski til løping når våren kommer, blir overgangen brå og det er fort gjort å pådra seg skader. Det aller beste er om du får løpsbelastningen hele året. Derfor er det lurt å supplere skitreningen med løping. Legger du inn en eller to ukentlige løpeturer gjennom vinteren, stiller du sterkere til våren.

Du får nok trening
Dropper du løpingen, er det fort gjort at det blir lite trening. Selv om langrenn også er bra, krever det mer å komme seg ut på ski enn å knyte på seg løpeskoene og sette avgårde. Løping er effektivt og det tar kort tid fra du bestemmer deg for å løpe til du kommer i gang.

 Løper du ute får du variasjon og god lengde på turene. Mens treningsøkter på tredemølle kan ha en tendens til å bli litt for korte, er sjansen større for at du får de samme treningsmengdene som du er vant til hvis du tar løpeturen ute.

 Har du lyst til å løpe ute i vinter? Produktene du trenger til vinterens løping finner du hos Löplabbet Vi har både klær , sko og tilbehør  til vinterløpingen.

Les mer om vinterløping HER 

 

Dvil2

Med piggsko får du godt feste på glatta.

Pigget sko

Du kan også pigge et par sko du allerede har i skapet.